Asian cuisine: Thaise kippensoep

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Zin in een fijn gekruide Thaise kippensoep? Probeer dit recept eens! De koriander, limoen, kokos en citroengras geven het de authentieke Thaise smaak. Voor wat extra pit voeg je een rode peper toe die je in ringen hebt gesneden.

Asian cuisine: Thaise kippensoep

Asian cuisine: Thaise kippensoep

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram
  • kipfilet
  • 1
  • kippenbouillonblokje
  • 1.5 liter
  • water
  • 2 stukken
  • citroengras
  • 2 el
  • verse koriander
  • (fijngesneden)
  • sap van
  • 1/2 limoen
  • 1 el
  • geraspte kokos
  • 1 tl
  • vissaus
  • (nam pla)
  • 1/4 tl
  • chilipoeder
  • 1/2 tl
  • witte peper
  • 1 tl
  • ketoembar
  • 1 tl
  • djintan
  • 2
  • wortels
  • 75 gram
  • noodles

Benodigdheden

Instructies

  1. Kook het water en voeg hier het bouillonblokje aan toe.
  2. Snijd de kip in hele dunne reepjes (0,5 cm dik). Voeg de kipreepjes toe aan het kokende water.
  3. Maak de wortels schoon en snijd deze in plakjes. Doe ook deze in het water.
  4. Doe nu alle overige ingrediënten erbij en laat zo'n 20 minuten op een middelhoog vuur doorkoken.
  5. Haal voor serveren de citroengrasstengels uit de soep. Garneer met wat verse koriander.

One response to “Asian cuisine: Thaise kippensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *