Pompoenlasagne

  • voor 4 personen
Pompoenlasagne

Ik zag op mijn Twitter timeline ineens vaak pompoenlasagne voorbijkomen. Soms met stukken gegrilde pompoen, soms gepureerd, somds met geitenkaas of met amandeltjes. Ik hou wel van pompoen. Misschien ken je mijn pompoenrisotto, pompoensoep of pumpkin pie al wel? Ik ben dan ook heel blij als er bij onze grootgrutter uit Zaandam weer pompoen stukjes uit de diepvries te verkrijgen is. Zoals nu weer het geval is. Noem me lui, maar ik vind het toch net even wat makkelijker dan zelf een pompoen ontleden ;-).Met deze pompoenlasagne heb je een lasagne met iets kruidigs. Dit komt omdat ik door de pomoenpuree speculaaskruiden heb gemengd. Eigenlijk dus dezelfde vulling als voor een 'pumpkin pie'. Mocht je houden van kaas, dan is het lekker om onder de bechamelsaus een laagje zachte geitenkaas te leggen.

Ingrediënten

  • 500 gram
  • rundergehakt
  • 500 ml
  • passata di pomodoro
  • (gezeefde tomaten)
  • 1
  • wortel
  • (in kleine blokjes gesneden)
  • 500 gram
  • pompoen
  • (geschild en in stukjes)
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 1 el
  • verse basilicum
  • (fijngesneden)
  • 1 el
  • speculaaskruiden
  • 1 tl
  • verse oregano
  • (fijngesneden)
  • 1/4 tl
  • grofgemalen zwarte peper
  • snufje
  • zout
  • 6
  • lasagnevellen
  • 50 gram
  • boter
  • 50 gram
  • bloem
  • 500 ml
  • melk
  • scheutje
  • olijfolie
  • 50 gram
  • geraspte kaas

Benodigdheden

Instructies

  1. Giet een scheutje olijfolie in een koekepan en pers hierboven het teentje knoflook uit. Voeg het gehakt toe. Bak 1 minuut en voeg dan de stukjes wortel toe. Bak het gehakt rul (totdat het gaar is).
  2. Doe hier de passata di pomodoro, oregano, basilicum, peper en zout bij en zet op laag vuur.
  3. In een andere pan doe je een scheutje olfijfolie en de pompoenstukjes. Bak deze zo'n 5 à 10 minuten, totdat ze gaar zijn. Voeg de speculaaskruiden toe en pureer met een blender of staafmixer.
  4. Begin met een laagje gehakt, bedek deze met lasagnevellen, dan een laagje pompoen, een lasagnevel, gehakt en tot slot bechamelsaus bestrooid met kaas.
  5. De bechamelsaus maak je als volgt: doe de boter in een pan en laat deze smelten. Meng nu de bloem er doorheen en voeg telkens een beetje melk toe. Klop goed door met een garde zodat de klontjes oplossen.
  6. Bak de pompoenlasagne 30 minuten op 180 C.
5 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Pompoenlasagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *