Pompoenlasagne

  • voor 6 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik zag op mijn Twitter timeline ineens vaak pompoenlasagne voorbijkomen. Soms met stukken gegrilde pompoen, soms gepureerd, somds met geitenkaas of met amandeltjes. Ik hou wel van pompoen. Misschien ken je mijn pompoenrisotto, pompoensoep of pumpkin pie al wel? Ik ben dan ook heel blij als er bij onze grootgrutter uit Zaandam weer pompoen stukjes uit de diepvries te verkrijgen is. Zoals nu weer het geval is. Noem me lui, maar ik vind het toch net even wat makkelijker dan zelf een pompoen ontleden ;-).

Met deze pompoenlasagne heb je een lasagne met iets kruidigs. Dit komt omdat ik door de pomoenpuree speculaaskruiden heb gemengd. Eigenlijk dus dezelfde vulling als voor een 'pumpkin pie'. Mocht je houden van kaas, dan is het lekker om onder de bechamelsaus een laagje zachte geitenkaas te leggen.

Pompoenlasagne

Pompoenlasagne

Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 500 ml passata di pomodoro (gezeefde tomaten)
  • 1 wortel (in kleine blokjes gesneden)
  • 500 gram pompoen (geschild en in stukjes)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el verse basilicum (fijngesneden)
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 tl verse oregano (fijngesneden)
  • 1/4 tl grofgemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • 6 lasagnevellen
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • scheutje olijfolie
  • 50 gram geraspte kaas

Benodigdheden

Instructies

  1. Giet een scheutje olijfolie in een koekepan en pers hierboven het teentje knoflook uit. Voeg het gehakt toe. Bak 1 minuut en voeg dan de stukjes wortel toe. Bak het gehakt rul (totdat het gaar is).
  2. Doe hier de passata di pomodoro, oregano, basilicum, peper en zout bij en zet op laag vuur.
  3. In een andere pan doe je een scheutje olfijfolie en de pompoenstukjes. Bak deze zo'n 5 à 10 minuten, totdat ze gaar zijn. Voeg de speculaaskruiden toe en pureer met een blender of staafmixer.
  4. Begin met een laagje gehakt, bedek deze met lasagnevellen, dan een laagje pompoen, een lasagnevel, gehakt en tot slot bechamelsaus bestrooid met kaas.
  5. De bechamelsaus maak je als volgt: doe de boter in een pan en laat deze smelten. Meng nu de bloem er doorheen en voeg telkens een beetje melk toe. Klop goed door met een garde zodat de klontjes oplossen.
  6. Bak de pompoenlasagne 30 minuten op 180 C.

Een reactie op “Pompoenlasagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *