Valentijnstaart van witte chocolade en frambozen

  • voor 12 personen
  • Totale benodigde tijd2 uur en 15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Wil je jouw Valentijn eens echt verrassen? Maak dan eens deze heerlijke no-bake witte chocoladetaart met frambozen!

Deze Valentijnstaart ziet er niet alleen geweldig uit, hij smaakt ook nog eens verrukkelijk. De taart bestaat uit een bodem van koekkruimels, bestreken met frambozenjam. Daaroverheen gaat een laag kwark, witte chocolade en slagroom om het vervolgens af te toppen met frambozen. En natuurlijk hoef je niet persé een hartvormig bakblik te gebruiken, in een rond bakblik is deze taart niet minder mooi en zeker niet minder lekker. En je hoeft deze taart ook niet persé met je Valentijn te eten, alhoewel ik niet aanraad om hem in je eentje te eten, want hij is heerlijk, maar wel machtig ;-).

Vaak wordt mij gevraagd waar ik inspiratie vandaan haal. Dat zijn boeken, tijdschriften, tv-programma's, internet of een apart ingrediënt in de supermarkt bijvoorbeeld. Het idee voor een witte chocoladekwarktaart kwam van vriendinnetje Merlijn. Om de taart wat beter en sneller te laten opstijven, zette ik hem in de vriezer in plaats van in de koelkast. Het resultaat was een soort 'semifreddo', zoals de naam al zegt. Een semi-bevroren taart. En eigenlijk was dat heel erg lekker!

Nog meer Valentijns dag tips

Wil je jouw Valentijn nog meer verrassen? Kijk eens bij deze tips of ga voor een heerlijk ontbijt op bed, als dat niet romantisch is ;-)....

Romantische Valentijnstips

Valentijnstaart van witte chocolade en frambozen

Valentijnstaart van witte chocolade en frambozen

  • Totale benodigde tijd2 uur en 15 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram Maria biscuits
  • 50 gram gesmolten boter
  • 4 el frambozenconfiture of halvajam
  • 300 ml verse slagroom
  • 250 gram volle kwark
  • 300 gram witte chocolade
  • 100 gram diepvriesframbozen

Benodigdheden

  1. siliconenbakvorm (of springvorm met bakpapier bekleed), 20 cm diameter
  2. handmixer of keukenmachine (optioneel)

Instructies

  1. Verkruimel de biscuitjes. De makkelijkste manier om dit te doen is om ze in een schone en droge theedoek te leggen, deze dicht te vouwen en er met een deegroller op te slaan. Herhaal dit totdat je fijne kruimels hebt.
  2. Roer de gesmolten boter door de kruimels verdeel ze over de bodem van je bakvorm. Zorg dat het mengsel egaal verdeeld is en druk de kruimels goed aan. Zet de vorm 20 minuten in de koelkast of totdat de vorm niet meer meegeeft aan de onderkant.
  3. Klop de slagroom op totdat deze stijf is.
  4. Ondertussen verwarm je de chocolade au-bain marie of in de magnetron. Als je kiest voor de magnetron, wees er dan zeker van dat je elke minuut de chocolade doorroert met een metalen lepel. Chocolade kan namelijk snel verbranden.
  5. Meng nu kort de chocolade en de kwark door de slagroom heen. Zorg dat het mengsel helemaal egaal is, maar 'overmix' het niet, want dan sla je alle lucht er weer uit.
  6. Haal de bakvorm uit de koelkast en smeer over de laag koekbodem een dunne laag jam. Probeer dit zo snel mogelijk te doen, zonder te veel aan de bodem te zitten. Verdeel het witte chocolademengsel over de laag frambozenjam en strijk de bovenkant voorzichtig glad.
  7. Strooi de frambozen over de bovenkant heen.
  8. Zet de bakvorm 1,5 à 2 uur in de vriezer en klaar is je ultieme Valentijnstaart.
Ps. ontbijt op bed voor je Valentijn? Probeer eens een lekkere smoothie of een bagel met een gepocheerd eitje! Of deze geweldige zelfgemaakte hartjes 'PopTarts'.

18 reacties op “Valentijnstaart van witte chocolade en frambozen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *