Chocolade wafels met aardbeien

  • voor 8 wafels personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Sinds we hier zijn komen wonen, vorig jaar juni, staat er een nieuw wafelijzer op zolder. Afgelopen weekend wilde ik hem eindelijk eens gebruiken voor een lekker weekend ontbijt. Eenmaal bezig ontdekte ik dat ik net te weinig bloem had. Een nood werd een deugd en zo hadden we chocolade wafels. Deze wafels zijn met de friszoete aardbeien helemaal af! Het perfecte ontbijtje als je jezelf of iemand anders eens in het zonnetje wil zetten.

Chocolade wafels met aardbeien

Chocolade wafels met aardbeien

  • Totale benodigde tijd20 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 8 wafels personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 120 g boter gesmolten
  • 110 zelfrijzend bakmeel
  • 70 g volkoren bloem
  • 25 g cacao
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 20 g suiker
  • 3 eieren
  • 400 ml melk
  • 1/4 tl vanille aroma
  • snufje zout
  • aardbeien

Benodigdheden

wafelijzer

Instructies

  1. Zet het wafelijzer aan om alvast op te warmen.
  2. Combineer de melk, eieren, boter en vanille aroma en meng met een garde of met de keukenmachine tot een luchtig geheel.
  3. Voeg nu de overige ingrediënten toe en roer kort door. Zorg dat alles goed gemengd is, maar probeer niet de lucht uit het beslag te slaan.
  4. Giet beslag in het wafelijzer en doe het wafelijzer dicht. Wanneer het beslag helemaal gestold is, zijn je wafels klaar. Een goede indicatie is ook als de stoom niet meer uit het wafelijzer komt.
  5. Garneer met aardbeien en eventueel gesmolten (pure) chocolade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *