
Iedereen die denkt dat vegetarisch eten saai is, moet het boek Plenty van de Brits-Israëlische Yotam Ottolenghi eens doorbladeren. Wow! Als dat geen inpsiratie geeft... Ook dit recept is van Ottolenghi. Hij runt een restaurant in Londen en voordat hij boeken schreef was hij columnist voor The Guardian.

Ottolenghi’s spinaziepannekoeken
Aanpassen porties:
voor 6 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 110 g zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 8 lenteuitjes in ringen gesneden
- 250 g verse wilde spinazie
- 150 ml melk
- 50 g gesmolten boter
- 1 el gemalen komijn
- snufje zout
- Voor de limoenboter
- 100 g roomboter op kamertemperatuur
- rasp van 1 limoen
- 1 el koriander fijngesneden
- 1 teentje knoflook geperst
Benodigdheden
Instructies
- Met een spatel meng je alle ingrediënten voor de limoenboter. Leg dit vervolgens op een stuk plasticfolie en rol op tot een 'worst'. Laat dit in de koelkast weer hard worden.
- Doe een sheutje olie in een pan en bak de spinazie op. Laat deze afkoelen.
- Klop intussen de eieren luchtig en voeg de kruiden, boter, lente-ui, bloem en melk toe en klopt tot een luchtig beslag. Snijd intussen de spinazie fijn en meng ook deze door het beslag heen.
- Verhit een koekepan, giet hier wat olijfolie in en bak de pannekoeken aan beide kanten gaar. Serveer met de limoenboter.
Oh yummie! Ik ben dol op de recepten van Ottolenghi en dit is zeker een van mijn favorieten :)
Fijn zijn zijn recepten hè? :-)
ongelofelijk lekker heb ze zojuist gemaakt dacht niet dat het meteen zou lukken mag iets meer zout dan een snufje maar de lekkerste pannekoeken ooit dat beslag hou ik erin
Heel erg leuk om te horen Annette :-)! Ik heb ze zelf ook al een tijdje niet gemaakt, dus je brengt me op een goed idee :).
Een fijn recept voor de slechte groenten-eters onder de (klein)kinderen. Lekkere pannenkoekjes en waarschijnlijk ook prima te maken met andere groenten