Superfood Sunday: Ananas mousse

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Superfood Sunday: Ananas mousse

Jaaa, de Superfood Sunday is weer terug van weggeweest! Dit keer met een super ananas mousse recept. Of nouja, dit recept is zo simpel, dat ik het eigenlijk geen recept meer kan noemen... Deze ananas mousse maak je namelijk met slechts één ingrediënt: ananas. En verder heb je nodig: een blender of staafmixer. Met deze ananas mousse is het echt ultiem genieten, want naast dat het heel erg lekker is, is het ook supergezond. Ananas is met recht een superfood. Zo bevat ananas veel vitamine C wat je immuunsysteem een boost geeft. Daarnaast zitten er vezels in die goed zijn voor je dramflora. Ook zit er een enzym in dat goed schijnt te zijn voor je gewrichten en dat ontstekingsremmend werkt. Wel één advies: eet niet té veel ananas. Ananas bevat veel fruitsuikers, een ananas bevat de helft van je aanbevolen dagelijkse suikerintake.

Ingrediënten

  • 1 ananas

Benodigdheden

blender / staafmixer

Instructies

Maak de ananas schoon door de schil er vanaf te halen en het hart van de ananas eruit te halen. De overige stukken doe je in de blender of staafmixer totdat het een gladde, luchtige substantie wordt. Verdeel over 2 glazen en zet het in de koelkast.
11 mensen willen het maken
13 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

4 responses to “Superfood Sunday: Ananas mousse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *