Superfood Sunday: Ananas mousse

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd5 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Jaaa, de Superfood Sunday is weer terug van weggeweest! Dit keer met een super ananas mousse recept. Of nouja, dit recept is zo simpel, dat ik het eigenlijk geen recept meer kan noemen... Deze ananas mousse maak je namelijk met slechts één ingrediënt: ananas. En verder heb je nodig: een blender of staafmixer.

Met deze ananas mousse is het echt ultiem genieten, want naast dat het heel erg lekker is, is het ook supergezond. Ananas is met recht een superfood. Zo bevat ananas veel vitamine C wat je immuunsysteem een boost geeft. Daarnaast zitten er vezels in die goed zijn voor je dramflora. Ook zit er een enzym in dat goed schijnt te zijn voor je gewrichten en dat ontstekingsremmend werkt. Wel één advies: eet niet té veel ananas. Ananas bevat veel fruitsuikers, een ananas bevat de helft van je aanbevolen dagelijkse suikerintake.

Superfood Sunday: Ananas mousse

Superfood Sunday: Ananas mousse

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 ananas

Benodigdheden

blender / staafmixer

Instructies

Maak de ananas schoon door de schil er vanaf te halen en het hart van de ananas eruit te halen. De overige stukken doe je in de blender of staafmixer totdat het een gladde, luchtige substantie wordt. Verdeel over 2 glazen en zet het in de koelkast.

4 reacties op “Superfood Sunday: Ananas mousse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *