Pasta olio e aglio met gepofte tomaatjes

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Het cliché gaat ook hier weer op: hoe simpeler, hoe lekkerder. Mijn favoriete pasta is olio e aglio, oftwel olie en knoflook. Met garnalen of venusschelpen, of nog simpeler, met alleen gepofte tomaatjes en besprenkeld met verse truffel. Dit recept is heerlijk puur, vandaar dat ik je ook aanraad om hele goede extra virgine olijfolie te gebruiken. Dat proef je echt!

Pasta olio e aglio met gepofte tomaatjes

Pasta olio e aglio met gepofte tomaatjes

  • Totale benodigde tijd35 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 g linguine of spaghetti
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el platte peterselie fijngesneden
  • 400 g cherrytomaten
  • 40 g rucola
  • 1 zomertruffel
  • 3 el extra virgine olijfolie
  • scheutje milde olijfolie

Benodigdheden

  • pastapan
  • ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C
  2. Doe de tomaten in een ovenvaste schaal en zet ze 15-20 minuten in de oven. Totdat het velletje net openscheurt.
  3. Pers intussen de knoflook uit en doe een klein scheutje milde olijfolie in een koekepan. Bak kort de knoflook totdat deze zacht wordt. Voeg de peterselie toe en draai het vuur uit.
  4. Kook de pasta al dente, beetgaar dus.
  5. Giet de pasta af en meng het peterselie en knoflook mengsel er doorheen. Giet extra vergine olijfolie over de pasta heen en meng weer goed.
  6. Leg op de borden wat rucola en serveer hier de pasta op. Rasp de truffel er overheen en garneer met de gepofte tomaten.

4 reacties op “Pasta olio e aglio met gepofte tomaatjes

  • Foodalicious

    Je hebt me geinspireerd! Bedankt voor t fijne recept. Vanavond staat er (hoop ik) n lekker bordje spaghetti voor mn neus :-)

    Beantwoorden
  • Sia Witteveen

    Ik zit te snuffelen op je site omdat ik je tegen kom in het blad van Poeiz. Dit wordt zeker niet de laatste keer. Er staan zoveel heerlijke dingen op. Vraagje, waar kun je goede truffel kopen, heb hier geen goede ervaring mee.Gr. Sia

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Wat leuk dat je me in de Boodschappen hebt gespot :-)!
      Je kunt truffels kopen bij de grotere supermarkten, maar bijvoorbeeld ook bij groothandels (Makro) of speciaalzaken.
      Ik kocht de truffel voor het laatst bij de AH, maar die had niet superveel smaak helaas. Veel succes, ik hoop dat je lekkere truffels vindt :-)! Groetjes, Judith

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *