Paasbest – ei in een broodje

 • voor 2 personen
 • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

 

Pasen zit er weer op. Als het goed is heb je alle eieren gevonden om onaangename verrassingen later in het jaar te voorkomen.  Misschien ben je wel land en stad afgereisd voor verplichte familiebrunches of ben je nu aan het bijkomen van een overkill aan chocolade paaseitjes. Elk familie kent wel zijn of haar eigen traditie.

Zo wordt er bij ons thuis jaarlijks gebruncht bij mijn ouders. Waar het  ‘kuppen’ van eieren niet achterwege kan blijven. Dit keer draaiden we de rollen om en schoven zij bij mij aan tafel aan. Naast een fanatiek potje eiertikken maakten we plaatst voor nieuwe taferelen. Dit jaar geen gekookte eieren en een Paasstol, maar gevulde speltbroodjes uit de oven, heerlijke kaneelbroodjes en een frisse spinazie- venkelsalade. Hier hoef je geen jaar op te wachten tot je dit recept zelf kunt uitproberen. Ook zonder Pasen staan deze makkelijke receptjes garant voor een feestelijke lunch of brunch.

Een ei hoort erbij met Pasen. Gekookt, gebakken, geklutst, gepocheerd…er is eigenlijk zoveel mogelijk. Op Culy verscheen een overzicht met vele originele variaties.  Zo deed ik mijn inspiratie op voor dit gevulde broodje uit de oven. Super makkelijk en oh zo lekker!

Paasbest – ei in een broodje

Paasbest – ei in een broodje

 • Totale benodigde tijd15 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 2 afbak broodjes (ik koos voor Spelt broodjes)
 • handje geraspte kaas
 • 2 eieren
 • peper en zout
 • dille of bieslook (of andere kruiden naar smaak)

Benodigdheden

Instructies

Snij een klein kapje van de broodjes af en hol de broodjes uit. Bedek de bodem met wat kaas. Breek het ei open in het broodje. Strooi er wat peper en zout over. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 180 graden. Houd hierbij rekening met de afbaktijd die jouw broodjes nodig hebben. Als de broodjes langer dan 8 minuten in de oven moeten, is het slim om deze even met aluminiumfolie af te dekken. Hiermee voorkom je dat je broodje te bruin wordt. Garneer het ei tot slot met wat verse groene kruiden. Je kunt dit broodje eventueel nog verder aankleden door tomaat, champignons, of gebakken spek toe te voegen voordat het de oven in gaat. Net wat je lekker vindt. Eet smakelijk! Benieuwd naar de recepten voor de venkelsalade en de kaneelbroodjes? Houd myfoodblog.nl in de gaten of like myfoodblog.nl op Facebook om nooit meer iets te missen!

Een reactie op “Paasbest – ei in een broodje

 • ria

  Even snel,terwijl bezoek binnen kwam ,de broodjes in de oven geschoven.Er kwam een heerlijk gebakken broodlucht de kamer in,iedereen kreeg trek! Ik had er kleine stukjes ontbijtspek over geknipt. Het was een ware traktatie, maar je zit wel direct bijna vol .

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *