Paasbest – ei in een broodje
- Door Merlijn de Klaver
- Amerikaans, Australisch, Brits, Frans, Nederlands, Overig
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd15 minuten
Pasen zit er weer op. Als het goed is heb je alle eieren gevonden om onaangename verrassingen later in het jaar te voorkomen. Misschien ben je wel land en stad afgereisd voor verplichte familiebrunches of ben je nu aan het bijkomen van een overkill aan chocolade paaseitjes. Elk familie kent wel zijn of haar eigen traditie.
Zo wordt er bij ons thuis jaarlijks gebruncht bij mijn ouders. Waar het ‘kuppen’ van eieren niet achterwege kan blijven. Dit keer draaiden we de rollen om en schoven zij bij mij aan tafel aan. Naast een fanatiek potje eiertikken maakten we plaatst voor nieuwe taferelen. Dit jaar geen gekookte eieren en een Paasstol, maar gevulde speltbroodjes uit de oven, heerlijke kaneelbroodjes en een frisse spinazie- venkelsalade. Hier hoef je geen jaar op te wachten tot je dit recept zelf kunt uitproberen. Ook zonder Pasen staan deze makkelijke receptjes garant voor een feestelijke lunch of brunch.
Een ei hoort erbij met Pasen. Gekookt, gebakken, geklutst, gepocheerd…er is eigenlijk zoveel mogelijk. Op Culy verscheen een overzicht met vele originele variaties. Zo deed ik mijn inspiratie op voor dit gevulde broodje uit de oven. Super makkelijk en oh zo lekker!
Paasbest – ei in een broodje
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 afbak broodjes (ik koos voor Spelt broodjes)
- handje geraspte kaas
- 2 eieren
- peper en zout
- dille of bieslook (of andere kruiden naar smaak)
Benodigdheden
Instructies
Snij een klein kapje van de broodjes af en hol de broodjes uit. Bedek de bodem met wat kaas. Breek het ei open in het broodje. Strooi er wat peper en zout over. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 180 graden. Houd hierbij rekening met de afbaktijd die jouw broodjes nodig hebben. Als de broodjes langer dan 8 minuten in de oven moeten, is het slim om deze even met aluminiumfolie af te dekken. Hiermee voorkom je dat je broodje te bruin wordt. Garneer het ei tot slot met wat verse groene kruiden. Je kunt dit broodje eventueel nog verder aankleden door tomaat, champignons, of gebakken spek toe te voegen voordat het de oven in gaat. Net wat je lekker vindt. Eet smakelijk! Benieuwd naar de recepten voor de venkelsalade en de kaneelbroodjes? Houd myfoodblog.nl in de gaten of like myfoodblog.nl op Facebook om nooit meer iets te missen!Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 350 | Calorieën uit vetten 134 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 15g, Waarvan | 23% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 34% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Even snel,terwijl bezoek binnen kwam ,de broodjes in de oven geschoven.Er kwam een heerlijk gebakken broodlucht de kamer in,iedereen kreeg trek! Ik had er kleine stukjes ontbijtspek over geknipt. Het was een ware traktatie, maar je zit wel direct bijna vol .