Kaneelbroodjes in een handomdraai

  • voor 9 personen
Kaneelbroodjes in een handomdraai

Bij familie in Amerika smulden we  eerder van echt sticky cinnamon rolls. Heerlijke kaneelbroodjes met romige glazuur waar je je vingers bij aflikt. Gebaseerd op deze calorieënbom maakten we nu deze lichtere variant. Veel minder vet en plakkerig, maar minstens zo lekker! Het enige dat je nodig hebt, is een blik croissantdeeg, suiker en kaneel.

Ingrediënten

  • blik croissantdeeg
  • bruine basterdsuiker (maar je kunt ook rietsuiker of witte kristalsuiker gebruiken)
  • kaneel
  • poedersuiker
  • citroensap

Benodigdheden

bakpapier

Instructies

Haal het deeg uit het blik en verdeel dit in 3 gelijke delen. Druk het deeg even goed aan, zodat de stippellijntjes verdwijnen. Bestrooi  de bovenkant van één deel met suiker en kaneel (hoeveelheid naar smaak!). Rol het deeg vervolgens in de lengte op. Bestrooi vervolgens de bovenkant van het tweede deel deeg. En rol dit om de eerste rol heen. Herhaal dit bij het laatste deel. Nu heb je een grote rol gekregen, bestaande uit 3 lagen. Snijdt deze rol in plakken van 1,5-2 cm. Leg de rolletjes op de bakplaat (bekleed met bakpapier) en zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen zit.  Bak de rolletjes in een voorverwarmde over van 180 graden. Binnen 18 minuten zijn de kaneelbroodjes graag! Het glazuur kun je klaarmaken terwijl je broodjes in de oven zitten. Ik koos voor een hele simpele variant. Meng poedersuiker met een kneepje citroensap en wat water. Als het te dun is, kun je wat extra poedersuiker toevoegen. Bestrijk de broodjes met het glazuur en eet ze wanneer ze nog lauwwarm zijn! :) Voor dit recept werd ik geïnspireerd door Life by Rosie.
15 mensen willen het maken
9 mensen hebben dit recept gemaakt

Lekker eten staat voor mij voor gezelligheid. Niet alleen het tafelen zelf, maar ook de tijd die je steekt in de voorbereiding. Dat kan zijn in mijn eentje met fijne muziek op de achtergrond. Of samen met anderen. Super healthy of guilty pleasures. Alles komt wel een keer aan bod. Ik neem jullie graag mee in mijn ontdekkingsreis naar (h)eerlijk eten en gezellig tafelen!

2 responses to “Kaneelbroodjes in een handomdraai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *