Superfood Sunday: superfood salade
- voor 3-4 personen
- Totale benodigde tijd30 minuten

Vorige week zaten we bij 32+ C aan het zwembad. Deze week was het, zoals mijn oma altijd zegt, "back to square one". Na het vele eten (overigens vroeg mijn broertje me erna of ik was afgevallen :-D), vond ik het tijd om even licht te 'detoxen'. Dus, hup aan extra doses groente en fruit deze week, minder vet en suiker. Een van de dingen die we aten was deze salade die boordevol superfoods zit (walnoten, avocado, grapefruit). "Je weet toch dat ik niet van grapefruit houd, hè?", zei Jerome. Ja, maar ik weet zeker dat je deze salade echt wel lekker vindt....

Superfood Sunday: superfood salade
- Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:
voor 3-4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 g speltbulghur
- 75 g rucola
- 1 grapefruit
- 1 avocado
- 1 rode ui
- 1 el zonnebloempitten
- 1 handje walnoten
- 1 tl maanzaad
- 60 ml extra vergine olijfolie
- 1 tl Dijon mosterd
- 1 tl honing
- 1 tl witte wijnazijn
- 1 tl verse dille fijngesneden
- 1/4 tl komijnzaad
Benodigdheden
Instructies
- Maak de (spelt)bulghur klaar volgens de instructies op de verpakking en laat de bulghur afkoelen.
- Schil de grapefruit. Houd 2 partjes apart en ontdoe de rest van de partjes van hun velletje.
- Snijd de avocado in dunne plakjes evenals de rode ui.
- Meng de rucola, ui, avocado, grapfruit en ui.
- Maak intussen de dressing door de 2 overgebleven grapefruitpartjes uit te knijpen en te mengen met de olijfolie, wijnazijn, honing en mosterd. Roer goed en meng vervolgens ook de dille en komijn hier doorheen.
- Giet de dressing over de salade en maak af met maanzaad, walnoten en zonnebloempitten. Serveer direct.