Superfood Sunday: superfood salade

  • voor 3-4 personen
  • Totale benodigde tijd
Superfood Sunday: superfood salade

Vorige week zaten we bij 32+ C aan het zwembad. Deze week was het, zoals mijn oma altijd zegt, "back to square one". Na het vele eten (overigens vroeg mijn broertje me erna of ik was afgevallen :-D), vond ik het tijd om even licht te 'detoxen'. Dus, hup aan extra doses groente en fruit deze week, minder vet en suiker. Een van de dingen die we aten was deze salade die boordevol superfoods zit (walnoten, avocado, grapefruit). "Je weet toch dat ik niet van grapefruit houd, hè?", zei Jerome. Ja, maar ik weet zeker dat je deze salade echt wel lekker vindt....

Ingrediënten

  • 150 g speltbulghur
  • 75 g rucola
  • 1 grapefruit
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 handje walnoten
  • 1 tl maanzaad
  • 60 ml extra vergine olijfolie
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 1 tl verse dille fijngesneden
  • 1/4 tl komijnzaad

Benodigdheden

Instructies

  1. Maak de (spelt)bulghur klaar volgens de instructies op de verpakking en laat de bulghur afkoelen.
  2. Schil de grapefruit. Houd 2 partjes apart en ontdoe de rest van de partjes van hun velletje.
  3. Snijd de avocado in dunne plakjes evenals de rode ui.
  4. Meng de rucola, ui, avocado, grapfruit en ui.
  5. Maak intussen de dressing door de 2 overgebleven grapefruitpartjes uit te knijpen en te mengen met de olijfolie, wijnazijn, honing en mosterd. Roer goed en meng vervolgens ook de dille en komijn hier doorheen.
  6. Giet de dressing over de salade en maak af met maanzaad, walnoten en zonnebloempitten. Serveer direct.
Ps. Hij vond de salade ook echt heel lekker, ondanks dat 'ie normaal niet van grapefruit houdt ;-). Naar: Ancient grain salad, Taste.com.au.
7 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *