4 x gezond ontbijten

Terug naar categorie Ga naar recept

Vandaag een Superfood Sunday die in het teken staat van gezond ontbijten. Wat een cliché, maar een goed ontbijt helpt je echt de ochtend door. Ik ben iemand die 's ochtend vroeg geen zware ontbijtjes of dikke boterhammen naar binnen krijgt, dus bij mij zijn de overnight oats eigenlijk dagelijkse kost. Het verveelt nooit, want ik doe er telkens iets anders is en soms eet ik het melk, soms met yoghurt. Verder merk ik dat dit mijn buik stabiliseert en ik door zo'n ontbijt minder last heb van PDS (Prikkelbare Darm Syndroom). Om je wat inspiratie te geven heb ik hieronder wat lekkere én gezonde ontbijtjes voor je opgesomd!

Overnight oats met kokos, frambozen, pecannoten en hazelnoten

Doe 1/2 kopje havermout en 1 kopje melk naar keuze (halvolle melk, amandelmelk etc.) of yoghurt in een afsluitbaar bakje en leg deze de avond van tevoren in de koelkast. Haal 's ochtends uit de koelkast en bestrooi met kokos, hazelnoten, pecannoten en verse frambozen.

Quinoa

Een variant op rijstepap, deze quinoapap. Ook lekker: quinoa met peer en noten, zoals deze van Pipfoods.

Smoothies

Je kunt bijna elk stuk fruit dat je lekker vindt wel gebruiken voor een smoothie. Gebruik fruit, eventueel yoghurt, melk of kokosmelk en je hebt een heerlijke smoothie. Zo kun je deze tropische smoothie maken of deze gezonde chocoladesmoothie.

Yoghurt, fruit en granola

Een soort trifle, maar dan gezond en als ontbijt. Je hebt ze misschien al weleens voorbij zien komen. Glazen met een laagje yoghurt, een laagje fruit, nog een laagje yoghurt en een laagje gezonde, zelfgemaakte granola. Dit recept ziet er erg lekker uit.

 

4 x gezond ontbijten

4 x gezond ontbijten

Keukens
Gangen
Diëten
Aanpassen porties:

voor personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

Benodigdheden

Instructies

2 reacties op “4 x gezond ontbijten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *