Vegetarische gado gado maken

 • voor 4 personen
 • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Gado gado (spreek uit als [gaddo gaddo] ) is een Indonesisch gerecht. Ht bestaat uit groenten, eieren en pindasaus. Soms wordt er iets van kip toegevoegd, maar wij houden de gado gado vegetarisch.

Qua groenten is het vaak een kleurrijke mix van groenten. Vaak kom je komkommer tegen, wortel, taugé, sperziebonen en wat je maar lekker vindt. De gekookte eieren en de pindasaus maken het af. En laten e ook de crunch van de kroepoek of de gebakken uitjes niet vergeten. Een heerlijk gerecht!

Indonesische gado gado vegetarisch

De allerlekkerste gado gado die wij aten was op Bali, in een heel 'shabby' tentje, waar we voor €10,- een hele tafel vol lekkers hadden. Waaronder dus vegetarische gado gado. Je kunt met dit recept zelf de Indonesische keuken in huis halen!

Het lekkerste is natuurlijk om een zelfgemaakte pindasaus te gebruiken, maar je kunt uiteraard ook kant-en-klare satésaus gebruiken. Als je op de link klikt, kom je op mijn recept voor de lekkerste satesaus uit. Maakt het helemaal af! Gado gado is het ideale bijgerecht bij bijvoorbeeld een rendang of maak er meteen een hele rijsttafel van :-)! Je kunt het trouwens ook prima als lunch of zomerse salade eten.

Ik ben heel benieuwd hoe jij het liefste gado gado eet! Heb je een bepaalde groentesoort die je er bijvoorbeeld altijd in doet? Laat het weten in de comments! Voor nu kun je in ieder geval zelf aan de slag met vegetarische gado gado geïnspireerd op de lekkere groenteschotel die wij in Indonesië aten!

Vegetarische gado gado maken

Vegetarische gado gado maken

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 125 gram taugé
 • 1 wortel
 • 1/2 komkommer
 • 100 gram sperziebonen
 • 3 eieren
 • pindasaus

Benodigdheden

 • kookpan

Instructies

 1. Snijd de komkommer in blokjes.
 2. Snijd de wortel in dunne reepjes. Leg de wortel en de komkommer op een grote schaal, naast elkaar.
 3. Kook de sperziebonen circa 5 minuten en de tauge 3 minuten. Spoel beiden af met koud water zodat ze knapperig blijven.
 4. Laat de taugé en sperziebonen goed uitlekken. Verdeel de groenten op het bord.
 5. Kook de eieren. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Daarna halveer je de eieren. Leg je eieren op de groenten en giet net voor serveren de pindasaus over de gado gado.
 6. Serveer met kroepoek*!
*Kroepoek is alleen vegetarisch als het erbij staat. Traditioneel is kroepoek gemaakt van garnalen. Voor vegetarisch kies je cassave kroepoek of bijvoorbeeld emping. Ook kun je tegenwoordig vegetarische kroepoek van Conimex kopen (dit is ook kroepoek op basis van cassave).

4 reacties op “Vegetarische gado gado maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *