Verantwoord tussendoortje: rice krispy treat

  • voor 16 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd

De Rice Krispy Treat is in de Verenigde Staten al decennia populair. Er is geen Amerikaans kind dat deze traktatie niet kent. En ook ik at elke zomer in de VS rice krispy treats. Het is eigenlijk heel simpel: het gepofte rijst (Rice Krispies) die aan bij elkaar worden gehouden door gesmolten marshmallows (spekkies). Deze traktatie is een bewuste keuze en verantwoord tussendoortje. Kijk maar even mee: Calorieën Rice Krispies per 100 g: 384 Calorieën Marshmallows per 100 g: 330 kcal Met deze hoeveelheid maak je 16 porties, dus per portie 45 kcal en 4 g suiker. Hiermee zijn deze rice krispy treats een verantwoord tussendoortje! Bovendien neem je deze snackjes makkelijk mee naar school of werk. De ideale not-so-guilty pleaure dus. Deze snack bevat wel suiker, maar relatief weinig.

Ingrediënten

  • 100 gram
  • marshmallows
  • 100 gram
  • Rice Krispies

Benodigdheden

Instructies

  1. Laat de marshmallows in een sauspan met een dikke bodem, op een heel laag vuur smelten. Roer met een spatel goed door, zodat het niet aanbrandt.
  2. Als het goed isheb je nu een heel kleverig dik mengsel. Spatel dit door een kom met de Rice Krispies heen. Kneed daarna voorzichtig door met je handen. Er zouden nu geen kleverige stukken meer moeten zijn, want als het goed is, is alles bedekt met gepofte rijst.
  3. Leg het mengsel op een bakblik met een stuk bakpapier en druk voorzichtig plat zodat je een egale 'plak' krijgt. Zet dit een uurtje in de koelkast en snijd daarna in 16 blokjes.
Ps. Rice Krispies of gepofte rijst kun je kopen bij o.a. Jumbo, AH XL en sommige natuurvoedingswinkels.
13 mensen willen het maken
8 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

2 responses to “Verantwoord tussendoortje: rice krispy treat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *