Kruidige amandelcake met cranberry’s

  • voor 10 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd35 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze kruidige amandelcake die er feestelijk uitziet is geïnspireerd op een cake van the year in food. Het is een heerlijk lichte cake die geschikt is voor elk moment van de dag. Hij is licht kruidig en niet te zoet. Door het gebruik van amandelmeel heeft het ook een heerlijke nootachtige smaak. Wil je helemaal glutenvrije amandelcake? Vervang dan speltmeel door amandelmeel.

Kruidige amandelcake met cranberry’s

Kruidige amandelcake met cranberry’s

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd35 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 10 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 120 gram amandelmeel
  • 120 gram speltmeel
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl piment
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 50 gram gesmolten boter
  • 1 el plantaardige olie (arachideolie bijv.)
  • 1 el citroenrasp
  • 25 gram gedroogde cranberry's
  • 25 gram geschaafde amandelen
  • snufje zout

Benodigdheden

  1. 1 rond bakblik, 23 cm diameter (ik gebruikte zelf mijn boterkoekbakblik, perfect!)
  2. keukenmachine (optioneel)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Meng in een grote kom het speltmeel, amandelmeel, suiker, kaneel, gember, nootmuskaat, kaneel, zout en bakpoeder.
  3. Meng in een andere kom de gesmolten boter, olie, eieren en citroenrasp goed door.
  4. Doe nu de natte ingrediënten bij de 'droge' ingredienten en meng het tot een glad beslag.
  5. Roer als laatste de cranberry's door het beslag heen.
  6. Bedek het bakblik met keukenpapier en stort hier het beslag op. Strijk de bovenkant glad met een spatel en strooi het amandelschaafsel eroverheen.
  7. Bak de amandelcake 35 minuten op 180 C en check of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar! Zet hem anders nog enkele minuten in de oven.
  8. Strooi wat poedersuiker over de cake heen als je hem serveert.

2 reacties op “Kruidige amandelcake met cranberry’s

    • Judith

      Dat is jammer Marieke! Je kunt natuurlijk ook amandelmeel vervangen door speltmeel, maar dan is de structuur wel compleet anders. Hopelijk vind je op mijn blog andere lekkere recepten.
      Groetjes,
      Judith

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *