Superfood Sunday: gepofte rijst rotsjes

  • voor 12 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze traktaties zijn een kruising tussen gewone bonbons en pindarotsjes, maar dan gezond. Hoe dat kan? Er zitten maar 3 ingrediënten in: gepofte rijst, pindakaas en chocolade met 92% cacao. Zeer puur dus. Om zo gezond mogelijk bezig te zijn is het zaak dat je wel de juiste pindakaas uitkiest. Het liefste zonder toegevoegde suikers en zout. Zelf gebruik ik tegenwoordig de 100% pinda pindakazen! Zonder (palm)olie, suiker en zout.

Pindakaas is goed voor je, want het is supervoedzaam, bevat goede vetten en bevat veel andere goede voedingsstoffen. Pindakaas zit boordevol magnesium, vezels, vitamine E en antioxidanten. Onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat je door het geregeld eten van pindakaas de kans op diabetes verkleind.

Deze gezonde bonbons zijn ook nog eens erg makkelijk te maken. Eet ze als snack of als dessert. Of deel ze op werk of school uit als traktatie.

Superfood Sunday: gepofte rijst rotsjes

Superfood Sunday: gepofte rijst rotsjes

Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 50 gram gepofte rijst
  • 2-3 el pindakaas
  • 100 gram pure chocolade (ik gebruikte Vivani 92%)

Benodigdheden

Instructies

  1. Meng in een kom de gepofte rijst met de pindakaas, totdat je een mengsel hebt waar je balletjes van kunt maken. Kleeft het niet genoeg? Doe er dan wat pindakaas bij.
  2. Maak van het mengsel kleine bolletjes en leg deze op een stuk bakpapier. Het is van belang dat je snel te werk gaat anders smelt de pindakaas en lukt het niet.
  3. Leg het bakpapier met de bolletjes een uur in de vriezer.
  4. Smelt intussen de chocolade au-bain marie of in de magnetron. Roer elke 30 seconden goed door met een metalen lepel.
  5. Dip de bollen in de chocolade en leg ze weer op het bakpapier. Versier eventueel met kokos. Laat ze in de koelkast opstijven totdat de chocolade hard is.
Ps. Heb je nog gepofte rijst over? Maak er Rice Krispy treats van!

4 reacties op “Superfood Sunday: gepofte rijst rotsjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *