Foodblogswap: Flammkuchen / tarte flambée van Lindsay
- voor 6 personen
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 45 minuten
Na een maandje afwezigheid vond ik het leuk om weer mee te doen aan de Foodblogswap. Nederlandse en Belgische foodbloggers krijgen hierbij een ander blog toebedeeld waar ze iets van mogen maken. Ik mocht deze keer van het blog van de 23-jarige Lindsay iets kiezen, die deze maand precies een jaar blogt. Eigenlijk viel mijn oog al meteen op de Flammkuchen. De laatste tijd lijken deze 'broden' helemaal hip! Flammkuchen staat ook wel bekend als tarte flambée en lijkt een beetje op een kruising tussen een pizza en een kaas-uien-broodje.
Ik heb het vlees weggelaten, maar verder keurig het recept gevolgd ;-)!
Foodblogswap: Flammkuchen / tarte flambée van Lindsay
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 45 minuten
voor 6 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 400 gram tarwebloem
- 1 zakje gedroogde gist (7 g)
- snufje zout
- 1 tl kristalsuiker
- 225 ml lauwwarm water
- 1 el olijfolie
- 125 ml crème fraîche
- 2 uien gepeld en in dunne ringen gesneden
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/8 tl zwarte peper
- 50 gram geraspte kaas
Benodigdheden
- bakplaat / bakblik (+/- 20 x 30 cm)
- keukenmachine (optioneel)
Instructies
- Meng de bloem, suiker, gist en zout en maak een kuiltje in het mengsel. Giet in dit kuiltje het water en de olijfolie en kneed het tot een soepel deeg. Dit kun je met de hand doen of met de deeghaak van je keukenmachine.
- Maak een bal van het deeg en leg deze bal in een licht ingeoliede kom. Dek af met een vochtige theedoek en laat een uur rijzen op een warme, tochtvrije plek. Als het goed is is het deeg na een uur in volume verdubbeld.
- Verwarm de oven voor op 225 C.
- Kneed licht door en bestuif je werkblad met bloem. Rol uit tot een lap van ongeveer 30 x 20 cm. Leg een stukje bakpapier op de bakplaat of in het bakblik en leg hier het deeg op.
- Bestrijk het deeg met de crème fraîche en strooi hier de uiringen en de kaas overheen.
- Bak 20-25 minuten op 225 C.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 358 | Calorieën uit vetten 89 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 10g, Waarvan | 15% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 22% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Het ziet er erg lekker uit! Ben blij dat het in de smaak viel :)
Jij bedankt voor het lekkere recept Lindsay :-)!
OOOH wat lekker Flammkuchen. Dat is echt zo’n gerecht dat ik vergeet. At het voor het laatst in Berlijn. Eigenlijk wel heel leuk om eens zelf te maken en klinkt makkelijk :)
Echt een aanrader om eens zelf te maken :-)!
[…] Uiteindelijk werd het ontzettend lekker en ik zal het zeker nog eens maken! Judith van My food blog kookte van mijn blog, benieuwd hoe ze de flammkuchen vond? Kijk hier! […]