Foodblogswap: Flammkuchen / tarte flambée van Lindsay

  • voor 2-6 personen
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Foodblogswap:  Flammkuchen / tarte flambée van Lindsay

Na een maandje afwezigheid vond ik het leuk om weer mee te doen aan de Foodblogswap. Nederlandse en Belgische foodbloggers krijgen hierbij een ander blog toebedeeld waar ze iets van mogen maken. Ik mocht deze keer van het blog van de 23-jarige Lindsay iets kiezen, die deze maand precies een jaar blogt. Eigenlijk viel mijn oog al meteen op de Flammkuchen. De laatste tijd lijken deze 'broden' helemaal hip! Flammkuchen staat ook wel bekend als tarte flambée en lijkt een beetje op een kruising tussen een pizza en een kaas-uien-broodje.Ik heb het vlees weggelaten, maar verder keurig het recept gevolgd ;-)!

Ingrediënten

  • 400 gram
  • tarwebloem
  • 1 zakje
  • gedroogde gist
  • (7 g)
  • snufje
  • zout
  • 1
  • tl
  • kristalsuiker
  • 225 ml
  • lauwwarm water
  • 1 el
  • olijfolie
  • 125 ml
  • crème fraîche
  • 2
  • uien
  • gepeld en in dunne ringen gesneden
  • 1/4 tl
  • nootmuskaat
  • 1/8 tl
  • zwarte peper
  • 50 gram
  • geraspte kaas

Benodigdheden

  1. bakplaat / bakblik (+/- 20 x 30 cm)
  2. keukenmachine (optioneel)

Instructies

  1. Meng de bloem, suiker, gist en zout en maak een kuiltje in het mengsel. Giet in dit kuiltje het water en de olijfolie en kneed het tot een soepel deeg. Dit kun je met de hand doen of met de deeghaak van je keukenmachine.
  2. Maak een bal van het deeg en leg deze bal in een licht ingeoliede kom. Dek af met een vochtige theedoek en laat een uur rijzen op een warme, tochtvrije plek. Als het goed is is het deeg na een uur in volume verdubbeld.
  3. Verwarm de oven voor op 225 C.
  4. Kneed licht door en bestuif je werkblad met bloem. Rol uit tot een lap van ongeveer 30 x 20 cm. Leg een stukje bakpapier op de bakplaat of in het bakblik en leg hier het deeg op.
  5. Bestrijk het deeg met de crème fraîche en strooi hier de uiringen en de kaas overheen.
  6. Bak 20-25 minuten op 225 C.
Tip: je kunt ervoor kiezen om, net als Lindsay, ook hamreepjes toe te voegen voor je de Flammkuchen bakt.Ps. Ook zo benieuwd wat Laura van ComfortKitchen kiest om te maken van Myfoodblog?
10 mensen willen het maken
2 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

5 responses to “Foodblogswap: Flammkuchen / tarte flambée van Lindsay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *