Kip gehaktballen met tomatensaus (glutenvrije gehaktballen)

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze kip gehaktballen zijn net anders dan de klassieke gehaktballen. Dit komt omdat ze gemaakt worden met kipgehakt in plaats van rund- of varkensgehakt en havermout in plaats van broodkruimels. Dit betekent dat ze iets gezonder zijn dan gewone gehaktballen én dat ze glutenvrij zijn (mits je glutenvrije havermout gebruikt).

Kip gehaktballen met tomatensaus (glutenvrije gehaktballen)

Kip gehaktballen met tomatensaus (glutenvrije gehaktballen)

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 g kipgehakt of kip-en kalkoengehakt
  • 25 g havermout
  • 2 tl venkelzaad
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g passata die pomodoro
  • 1 wortel in fijne stukjes
  • 1 ui; gepeld en in dunne ringen gesneden
  • 1 el verse oregano
  • snufje zout
  • grofgemalen zwarte peper
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Combineer in een grote pan de ui, wortel, oregano, passata di pomodoro, zout, peper en 1 tl venkelzaad en laat deze 15 minuten op laag vuur sudderen.
  2. Draai de gehaktballetjes door het kipgehakt te mengen met de havermout, 1 tl venkelzaad, geperst teentje knoflook en een snufje zout. Druk de gehaktballen goed aan zodat ze zometeen niet uit elkaar vallen.
  3. Giet wat olijfolie in een koekepan en bak de gehaktballen gaar.
  4. Giet de saus in de koekepan waar de gehaktballen in liggen en roer goed door zodat de gehaktballen bedekt zijn met saus.
  5. Kook het geheel nog zo'n 3-5 minuten door.
Lekker met rijst, pasta of brood!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *