Quick & easy: Quinoa salade met garnalen

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Laatst at ik, middenin de quinoa schaarste, bij vriendinnetje Hedwig deze Oosterse quinoa salade met koriander, limoen en garnalen. Ik was erg onder de indruk: simpel, maar erg lekker. Dus besloot ik de salade thuis ook te maken. Inmiddels is de quinoa, in ieder geval hier in Utrecht, weer volop verkrijgbaar dus mijn Appie verkocht biologische gemengde quinoa bestaande uit 'normale' quinoa, zwarte quinoa en rode quinoa.

Quick & easy: Quinoa salade met garnalen

Quick & easy: Quinoa salade met garnalen

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 g quinoa
  • 225 ml water
  • 2 bosuien gewassen en in dunne ringen gesneden
  • 1 vegetarisch bouillonblokje
  • 125 g cherrytomaten gehalveerd
  • 2 el verse koriander fijngesneden
  • 1/2 limoen
  • 125 g roze garnalen

Benodigdheden

Instructies

  1. Spoel de quinoa grondig af! Dit is belangrijk, omdat er anders een bitter vliesje om de quinoa blijft zitten.
  2. Breng het water met een bouillonblokje aan de kook en voeg de quinoa toe. Kook 8 minuten of de tijd die op de verpakking staat (dit kan verschillen).
  3. Haal de quinoa van het vuur.
  4. Meng het sap van de halve limoen door de quinoa heen evenals alle overige ingrediënten.
  5. Garneer met een extra takje koriander en een limoenpartje.
Tip: Niet dol op garnalen? Vriendlief ook niet, dus voor hem maakte ik een portie met kip, ingekruid met sojasaus en koriander. Ps. Misschien vind je dit artikel over hoe gezond quinoa voor je is ook leuk!

3 responses to “Quick & easy: Quinoa salade met garnalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *