Gezondere, glutenvrije kipnuggets

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Gezondere, glutenvrije kipnuggets

Deze kipnuggets zijn glutenvrij en ook nog eens gezonder dan de gemiddelde kipnugget. Door het gebruik van kokos in plaats van bloem en andere ingrediënten ontstaan gezondere kipnuggets die ook nog eens glutenvrij zijn. Daarnaast zijn ze heerlijk tropisch. Vooral als je ze serveert met de mango dipsaus!

Ingrediënten

  • 300 gram
  • kipfilethaasjes
  • 2
  • eieren
  • (losgeklopt)
  • 75 gram
  • kokos
  • snufje
  • zout
  • 1/4 tl
  • paprikapoeder
  • 1/4 tl
  • kurkuma
  • 1/8 tl
  • chilipoeder
  • 1
  • mango
  • (geschild en in blokjes)
  • 1 el
  • honing
  • scheutje
  • pindaolie / zonnebloemolie

Benodigdheden

blender / staafmixer

Instructies

  1. Wrijf de kipfilethaasjes in met de kruiden.
  2. Dompel ze onder in het eiermengsel.
  3. Verspreid de kokos op een diep bord en haal hier de kipfilethaasjes doorheen nadat ze zijn bedekt met ei. Zorg ervoor dat de kipnuggets helemaal bedekt zijn met kokos.
  4. Maak intussen de saus door de mango en de honing te pureren tot een gladde saus.
  5. Laat een pan heet worden en doe er een sheutje olie in. Bak nu de kipnuggets aan beide kanten goudbruin. Dit doe je het beste door eerst het vuur hoog te zetten en daarna iets zachter, zodat ze van binnen gaar zijn, maar niet te bruin worden.
  6. Serveer de kipnuggets met de saus.
Lekker met geroosterde aardappels!Tip: voor een minder gezonde, maar knapperigere kipnugget, frituur je de nuggets.
5 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Gezondere, glutenvrije kipnuggets

  • Ron van Bouillon-Poels

    Goede morgen beste Judith,
    Ik ben Chef-kok en ben zeer blij dat ik jou blog, gevonden heb, ik ben namelijk steeds op zoek naar gezonde en aangepaste gerechten en recepturen voor mensen met allergieën en food problemen.
    Ik doe gemiddeld 400 à 500 couverts à la cart, per service, u zal dus begrijpen dat er steeds een aantal mensen tussen zit met bepaalde speciale voeding-verlangens!
    Zal jou blog zeker bijven volgen, top.

    Ron

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *