Italian cuisine: simpele pasta met gerookte kip
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd15 minuten
![Italian cuisine: simpele pasta met gerookte kip](https://1332878156.rsc.cdn77.org/wp-content/uploads/2014/02/DSC_0871-975x652.jpg)
Op zoek naar een lekker en simpele pasta? Deze pasta is anders dan anders, maar staat snel op tafel! Hartstikke handig dus voor die drukke doordeweekse avonden.
![Italian cuisine: simpele pasta met gerookte kip](https://1332878156.rsc.cdn77.org/wp-content/uploads/2014/02/DSC_0871-975x652.jpg)
Italian cuisine: simpele pasta met gerookte kip
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 175 gram pasta
- 250 gram gerookte kip
- 200 gram ricotta
- 1 el verse basilicum (fijngesneden)
- 1 tl verse oregano (fijngesneden)
- 10 cherry tomaatjes
- 75 gram rucola
- 1 teentje knoflook
- snufje zout
- grofgemalen peper
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
Instructies
- Kook de pasta beetgaar.
- Maak intussen de pastasaus. Dit doe je als volgt:
- Doe een scheutje olie in een koekepan. Pers het teentje knoflook uit en voeg deze toe, samen met de tomaatjes.
- Snijd de kip in blokjes en voeg samen met de ricotta en kruiden toe aan de saus.
- Voeg als laatste de rucola toe aan de saus en roer nog 1 à 2 minuten door. Serveer de saus op de pasta.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 688 | Calorieën uit vetten 249 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 27g, Waarvan | 42% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 34% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 13g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen![Nutrition source](https://1332878156.rsc.cdn77.org/wp-content/themes/foodv4/assets/images/badge.png)