Teriyaki beef

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Teriyaki beef

Teriyaki is typisch Japans en wordt traditioneel met slechts 3 ingrediënten gemaakt: sojasaus, suiker en rijstwijn (sake). Ik doe er zelf altijd een teentje knoflook doorheen om het net iets meer smaak te geven. Wij aten er nog een frisse mangosalsa bij (1 rijpe mango en 1 klein rood uitje in kleine stukjes gesneden met een klein beetje vijgen balsamicoazijn). Weetje: teriyaki is een samentrekking van 'teri' en 'yaki'. 'Teri' betekent glans en 'yaki' grillen.

Ingrediënten

  • 300 g biefstuk in reepjes
  • 75 ml sojasaus
  • 75 ml sake (te koop bij de toko)
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 klein blik bamboescheuten (ong. 225 g)
  • 100 g taugé
  • arachideolie
  • Tip: je kunt in plaats van suiker ook honing gebruiken!

Benodigdheden

Instructies

  1. Meng de sojasaus, sake, suiker en knoflook goed en schenk over het vlees heen. Laat de marinade minstens een half uur intrekken.
  2. Zet een wok of koekepan of hoog vuur, doe er een scheutje olie in en bak het vlees gaar. Voeg de bamboescheuten en taugé toe en bak deze 1 - 2 minuten mee. Lekker met noodles of rijst!
8 people want to make it
2 people have made it

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

2 responses to “Teriyaki beef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *