Teriyaki beef

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Teriyaki is typisch Japans en wordt traditioneel met slechts 3 ingrediënten gemaakt: sojasaus, suiker en rijstwijn (sake). Ik doe er zelf altijd een teentje knoflook doorheen om het net iets meer smaak te geven. Wij aten er nog een frisse mangosalsa bij (1 rijpe mango en 1 klein rood uitje in kleine stukjes gesneden met een klein beetje vijgen balsamicoazijn). Weetje: teriyaki is een samentrekking van 'teri' en 'yaki'. 'Teri' betekent glans en 'yaki' grillen.

Teriyaki beef

Teriyaki beef

  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 g biefstuk in reepjes
  • 75 ml sojasaus
  • 75 ml sake (te koop bij de toko)
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 klein blik bamboescheuten (ong. 225 g)
  • 100 g taugé
  • arachideolie
  • Tip: je kunt in plaats van suiker ook honing gebruiken!

Benodigdheden

Instructies

  1. Meng de sojasaus, sake, suiker en knoflook goed en schenk over het vlees heen. Laat de marinade minstens een half uur intrekken.
  2. Zet een wok of koekepan of hoog vuur, doe er een scheutje olie in en bak het vlees gaar. Voeg de bamboescheuten en taugé toe en bak deze 1 - 2 minuten mee. Lekker met noodles of rijst!

2 responses to “Teriyaki beef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *