Foodblogswap december: limoen kokos scones

  • voor 8 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik was erg blij met mijn loting voor de foodblogswap van deze maand. Ik kreeg Yellow Lemon Tree Blog van Maura, een leuke en veelzijdige blog met heerlijke recepten. Ik kon moeilijk kiezen, wat dacht je van deze Australische hot cross buns, wraps met paddestoelen en brie of de kikkererwten-bietenburger? Uiteindelijk werden het de limoen kokos scones. Door de kokos en limoen is het net wat frisser en doet het me denken aan Azië. Ze waren superlekker, maar bij mij in ieder geval, iets vochtiger dan normale scones. Scones zijn het lekkerste met lemon curd en clotted cream. Ik at ze zelf met alleen lemon curd om zo mijn calorie-intake nog iets te beperken ;-). Een recept voor clotted cream vind je hier. Lemon curd kun je in de supermarkt kopen of zelf maken.

Foodblogswap december: limoen kokos scones

Foodblogswap december: limoen kokos scones

  • Totale benodigde tijd30 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 8 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram bloem (ik nam 125 g volkoren tarwemeel en 125 g speltmeel)
  • 25 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 75 gram koude roomboter in blokjes
  • 50 gram geraspte kokos
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 ei
  • sap van 1 limoen
  • snufje zout

Benodigdheden

bakblik, bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Meng de bloem, suiker, zout, kokos en bakpoeder en doe hier vervolgens de boter bij. Kneed kort totdat je een kruimelige structuur krijgt.
  3. In een ander kommetje meng je sap van de limoen en het ei. Giet nu vrijwel alles bij het droge mengsel. Houd een klein deel achter om de scones later mee te bestrijken. Roer door met een spatel en kneed daarna goed door met je handen.
  4. Vorm er een bal van en druk deze op het met bakpapier beklede bakblik plat totdat je een rondje van zo'n 2 cm dik hebt. Snijd er nu 8 punten uit, bestrijk met het overgebleven limoen-ei mengsel en strooi er nog wat kokos overheen.
  5. Haal de partjes uit elkaar zodat ze nog wat kunnen rijzen in de oven (zo'n 1,5 cm tussen elk partje) en bak 15 minuten of totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  6. Serveer met lemon curd en clotted cream (zie hierboven)
P.s. Ramona van Dutchie Baking maakt deze maand iets van mijn blog! P.p.s. Ik zag naderhand dat ik limoenrasp ben vergeten toe te voegen aan het deeg, maar ik vond hem zo al heel lekker en proefde de limoen goed.

2 reacties op “Foodblogswap december: limoen kokos scones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *