Gerookte eendenborstsalade met sinaasappel

  • voor 2 personen
Gerookte eendenborstsalade met sinaasappel

Eend met sinaasappel is in de Franse keuken een klassieke smaakcombinatie ('canard à l'orange'). Ik besloot deze klassieke smaakcombinatie te nemen en hem in een nieuw jasje te gieten, namelijk als salade. Met slechts enkele ingrediënten maak je deze winterse en luxe ogende  gerookte eendenborstsalade met sinaasappel.

Ingrediënten

  • 125 g rucola
  • 1 sinaasappel geschild en in partjes
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1/2 tl mosterd
  • 1 tl frambozenlimonadesiroop
  • schil van 1 sinaasappel
  • 200 g gerookte eendenborstfilet
  • handje pistachenoten

Benodigdheden

Instructies

  1. Maak de dressing door de mosterd en de limonadesiroop door de olijfolie te roeren. Laat de sinaasappelschil een half uur tot een uur intrekken in de dressing en haal deze er dan uit.
  2. Meng de rucola met de gerookte eendenborst, sinaasappelpartjes en pistachenoten. Giet de dressing over de salade heen.
Tip: de dressing kun je al een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast zetten. Voor gebruik wel even goed roeren.
32 mensen willen het maken
22 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *