Gerookte eendenborstsalade met sinaasappel
- Door Judith Pagrach
- Frans
- 12027 keer bekeken
- voor 2 personen

Eend met sinaasappel is in de Franse keuken een klassieke smaakcombinatie ('canard à l'orange'). Ik besloot deze klassieke smaakcombinatie te nemen en hem in een nieuw jasje te gieten, namelijk als salade. Met slechts enkele ingrediënten maak je deze winterse en luxe ogende gerookte eendenborstsalade met sinaasappel.
Ingrediënten
- 125 g rucola
- 1 sinaasappel geschild en in partjes
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1/2 tl mosterd
- 1 tl frambozenlimonadesiroop
- schil van 1 sinaasappel
- 200 g gerookte eendenborstfilet
- handje pistachenoten
Benodigdheden
Instructies
- Maak de dressing door de mosterd en de limonadesiroop door de olijfolie te roeren. Laat de sinaasappelschil een half uur tot een uur intrekken in de dressing en haal deze er dan uit.
- Meng de rucola met de gerookte eendenborst, sinaasappelpartjes en pistachenoten. Giet de dressing over de salade heen.
32 mensen willen het maken
22 mensen hebben dit recept gemaakt