Hasselback aardappelen

  • voor 2 personen
Hasselback aardappelen

Deze krokante aardappelen zijn heerlijk als bijgerecht tijdens het kerstdiner, maar kun je ook makkelijk op een doordeweekse avond eten om de A van je AVG'tje iets op te fleuren ;-). Het originele recept voor Hasselback aardappelen vond ik onder meer op de  Australische site taste.com.au.

Ingrediënten

  • 8 iets kruimige
  • aardappelen
  • geschild en door midden gesneden
  • 1 tl
  • chilipoeder
  • 1/2 tl
  • zeezout
  • scheutje
  • olijfolie
  • 25 gram
  • paneermeel
  • 25 gram
  • gemalen Parmezaanse kaas

Benodigdheden

ingevette ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Leg de aardappelen op een snijplank met de platte kant naar onderen. Snijd ze nu in met elke keer een halve centimeter tussen de inkepingen. Let op dat je niet helemaal doorsnijdt, maar tot je ongeveer 1/3 aan de onderkant overhebt.
  3. Wrijf de aardappelen in met olijfolie, zeezout en chilipoeder, leg ze in een ovenschaal en bak gedurende 30 minuten.
  4. Haal de ovenschaal uit de oven. Meng het paneermeel en de kaas en strooi dit over de aardappelen heen. Bak gedurende nog 10-15 minuten.
8 mensen willen het maken
3 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *