Zoete aardappelsoep met gele paprika en wortel

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zoete aardappelsoep was zo'n soep die al langer op mijn lijstje stond om te maken, maar er tot nu toe nog niet van was gekomen. Waarom? Geen idee, maar nu het weer herfst is, gaat een soepje er zeker wel in. Zo kon je onlangs het basisrecept voor pompoensoep lezen, maar ook de wontonsoep en mosterdsoep zijn van die lekkere soep klassiekers.

Zoete aardappels

Zoete aardappel gebruik ik graag. Zo maak ik er zoete aardappelfrieten mee of pof ik ze en vul ik deze oranje knakkers. Zoete aardappels zijn anders qua smaak en structuur dan 'normale' aardappels en ze zijn sneller gaar. Ik vind het een hele fijne afwisseling, die ook nog eens gezond is. Voor deze zoete aardappelsoep haalde ik inspiratie uit Azië. Kurkuma, komijn, witte peper en gember geven het een kruidige en warme touch. Voor een lekker pittig soepje om bij op te warmen!

Zoete aardappelsoep met gele paprika en wortel

Zoete aardappelsoep met gele paprika en wortel

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 1 winterpeen
  • 1 gele paprika
  • 1 cm gember
  • 1 tl kurkuma
  • 1/4 tl witte peper
  • 1/4 tl komijn
  • 1 liter water
  • snuf zout

Benodigdheden

  • soeppan of steelpan
  • staafmixer

Instructies

  1. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Breng water aan de kook en voeg de zoete aardappel toe.
  3. Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Voeg toe aan het water.
  4. Snijd de winterpeen in plakken en voeg ook deze toe samen met de kurkuma, komijn, witte peper en zout.
  5. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd in reepjes en voeg toe aan de soep.
  6. Kook nog circa 10 minuten (dus ongeveer 15 minuten in totaal voor de zoete aardappels) en pureer tot een gladde soep.

4 reacties op “Zoete aardappelsoep met gele paprika en wortel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *