Pasta met cannellini bonen en rozemarijn pesto

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Orecchiette (ook wel 'oortjespasta') is zo mooi om te zien. Daar moest ik wel iets mee doen! Deze pastasoort komt van oorsprong uit Puglia, Italië. Er zijn verschillende traditionele orecchiette recepten te vinden, maar ik ging voor een minder traditionele, maar zeker niet minder lekkere variant!

Mijn variant bestaat uit een aantal componenten: cannellini bonen, samen met boerenkool en een heerlijke rucola rozemarijn pesto. Klassieke groene pesto maak je met basilicum, maar de rucola en rozemarijn geven deze pesto een wel heel bijzondere smaak die perfect samen gaat met de pasta en bonen.

Ik ging voor een vegetarisch gerecht, maar het is ook heel lekker om lamsworstjes in stukjes te snijden en die er nog doorheen te mengen.

Pasta met cannellini bonen en rozemarijn pesto

Pasta met cannellini bonen en rozemarijn pesto

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram orecchiette (of andere pasta)
  • 1 blik cannellini bonen (400
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 witte ui (gesnipperd)
  • 75 gram boerenkool
  • olijfolie
  • voor de pesto:
  • 100 gram rucola
  • 1 takje rozemarijn
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el extra vergine olijfolie

Benodigdheden

  • kookpan
  • koekenpan
  • staafmixer

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Maak intussen de pesto door de blaadjes van de rozemarijntak af te halen. Pureer deze met de rucola, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie tot een mooie gladde groene pesto.
  3. Zet intussen de koekenpan op middelhoog vuur. Giet wat olie in de pan en fruit de ui. Voeg de bonen en de tomatenpuree toe. Giet 3 el van het kookvocht van de pasta bij de bonen. Bak enkele minuten en voeg dan de boerenkool toe. Bak nog circa 1 minuut.
  4. Giet de pasta af en meng met de bonen en de pesto.

Een reactie op “Pasta met cannellini bonen en rozemarijn pesto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *