Limabonen salade
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Limabonen zijn een misschien niet alledaags ingrediënt. Deze witte bonen zijn echter heel lekker om te gebruiken in een spread of salade. Ik kreeg onlangs het boek 'Feest' van Tony Kitous (de man achter Comptoir Libanais). Een heerlijk boek vol Midden-Oosterse, feestelijke gerechten. Ik heb al meteen een aantal recepten uitgezocht die ik sowieso wil gaan proberen.
Eenvoudige limabonen salade
Een van die recepten is deze limabonen salade. Eenvoudig, maar heerlijk op smaak door het gebruik van bosui, knoflook en citroen. Het is een prima bijgerecht bij bijvoorbeeld een stukje vlees of een Midden-Oosterse ovenschotel. Wij aten het bij de omelet met aubergine en haloumi uit ditzelfde boek. Wederom een erg lekker gerecht wat helemaal niet moeilijk te maken is.
Midden-Oosters
Heb je ook zin in een simpel, maar smakelijke Midden-Oosterse salade? Probeer dan vooral deze salade eens en laat ons weten wat je ervan vond :-)!
Limabonen salade
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 blik limabonen (400 gram)
- 2 bosuien (fijngesneden - zowel het witte als het groene gedeelte)
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 1 rode paprika
- 1 bosje platte peterselie
- sap van 1/2 citroen
- 1 el extra vergine olijfolie
Benodigdheden
Instructies
- Ontdoe de paprika van zaadlijsten en snijd de paprika fijn.
- Snijd de peterselie fijn.
- Giet de limabonen af.
- Meng alle ingrediënten.
- Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 328 | Calorieën uit vetten 78 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 14% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 7% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Lekker ! Ik deed er verse kruiden uit de tuin door: munt, peterselie, maggikruid, rozemarijn. En een klein blikje maïs.
Van olijfolie mag er wel een lepel of drie doorheen.
Wij aten het met zwarte rijst, prima combinatie.