Limabonen salade

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Limabonen zijn een misschien niet alledaags ingrediënt. Deze witte bonen zijn echter heel lekker om te gebruiken in een spread of salade. Ik kreeg onlangs het boek 'Feest' van Tony Kitous (de man achter Comptoir Libanais). Een heerlijk boek vol Midden-Oosterse, feestelijke gerechten. Ik heb al meteen een aantal recepten uitgezocht die ik sowieso wil gaan proberen.

Eenvoudige limabonen salade

Een van die recepten is deze limabonen salade. Eenvoudig, maar heerlijk op smaak door het gebruik van bosui, knoflook en citroen. Het is een prima bijgerecht bij bijvoorbeeld een stukje vlees of een Midden-Oosterse ovenschotel. Wij aten het bij de omelet met aubergine en haloumi uit ditzelfde boek. Wederom een erg lekker gerecht wat helemaal niet moeilijk te maken is.

Midden-Oosters

Heb je ook zin in een simpel, maar smakelijke Midden-Oosterse salade? Probeer dan vooral deze salade eens en laat ons weten wat je ervan vond :-)!

Limabonen salade

Limabonen salade

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 blik limabonen (400 gram)
  • 2 bosuien (fijngesneden - zowel het witte als het groene gedeelte)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje platte peterselie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el extra vergine olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Ontdoe de paprika van zaadlijsten en snijd de paprika fijn.
  2. Snijd de peterselie fijn.
  3. Giet de limabonen af.
  4. Meng alle ingrediënten.
  5. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
    Disclaimer: dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen en affiliate links. Dit betekent dat als jij via de link iets koopt, ik een klein bedrag krijg. Dit gaat nooit ten koste van de kwaliteit van de artikelen die je hier vindt en kost jou niks.

Een reactie op “Limabonen salade

  • Joz

    Lekker ! Ik deed er verse kruiden uit de tuin door: munt, peterselie, maggikruid, rozemarijn. En een klein blikje maïs.
    Van olijfolie mag er wel een lepel of drie doorheen.
    Wij aten het met zwarte rijst, prima combinatie.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *