Pompoensalade met geroosterde biet met crostini

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

We moeten er weer aan geloven, de herfst is begonnen. Regen, blaadjes, maar ook pompoen zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met herfst. Dit keer ging ik voor een pompoensalade met geroosterde biet, een simpele dressing en knapperige pistachenootjes. Voor erbij wat crostini. Als je me al langer volgt, weet je dat ik echt een pompoen fan ben. Ik had vorige week dan ook twee grote pompoenen op mijn aanrechtblad staan.

Geroosterde pompoen

Pompoen heeft een lichtzoete smaak en een aangename textuur en is daardoor heel veelzijdig in gebruik. Iedereen ken wel de pompoensoep, maar je maakt er ook zoete gerechten mee. Bijvoorbeeld deze pumpkin pie brownies of natuurlijk 'gewoon' een klassieke pumpkin pie. Je kunt pompoen koken, zoals in de meeste soepen, maar je kunt het ook roosteren. Hierdoor krijgt het een heerlijke smaak in de salade. Lichtzoet, maar door de dressing ook fris. Knapperige noootjes. En natuurlijk die waanzinnige kleuren op het bord. Want, het oog wil ook wat toch?

Ach, misschien is die herfst zo erg nog niet met al haar mooie kleuren, de gezellige, knusse avondjes in een dikke trui en natuurlijk de pompoen ;-).

Pompoensalade met geroosterde biet met crostini

Pompoensalade met geroosterde biet met crostini

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1/2 pompoen
  • 2 verse (choggia)bieten
  • handje pistachenoten
  • 2 el walnootolie (alternatief: extra vergine olijfolie)
  • 1 el goede balsamicoazijn
  • snufje grof zeezout
  • 1 stokbrood
  • olijfolie
  • optioneel: roomkaas

Benodigdheden

  • 2 x ovenschaal of bakplaat

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Halveer de pompoen en schep de pitten eruit, evenals de draden.
  3. Snijd het vruchtvlees van de pompoen in blokjes. De schil kun je meebakken of eraf halen als je dat liever wil.
  4. Snijd de biet in plakjes. Verdeel op een bakplaat de pompoen en op de andere bakplaat de biet. Giet over elk van de platen circa 1 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  5. Zet de platen in de oven. Haal na 10 minuten de bieten uit de oven. Haal de bieten van de bakplaat en verdeel over de 2 borden.
  6. Snijd het stokbrood in plakjes en leg op de bakplaat, samen met de pistachenootjes.
  7. Bak deze nog circa 3-5 minuten minuten met de pompoen mee (bak de pompoen dus in circa 15 - 20 minuten gaar).
  8. Verdeel de pompoen over de bietjes.
  9. Breng op smaak met balsamicoazijn en walnootolie.
  10. Verdeel de pistachenootjes over de borden.
  11. Serveer met de crostini en bijvoorbeeld roomkaas of tapenade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *