Macaroni schotel met prei en kaas

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Brrr, het is weer onstuimig weer en dan heb ik altijd wat meer zin in 'comfort food'. Macaroni of mac 'n' cheese valt voor mij ook echt in die categorie. In de VS is macaroni met kaas mateloos populair met allerlei variaties daar weer op. Ik gebruik in mijn macaroni schotel een saus met cheddarkaas en mosterd om het wat extra pit te geven. Je kunt in de kaas variëren. Heb je bijvoorbeeld oude Hollandse kaas liggen, dan kun je dat ook prima gebruiken. Gebruik wel bij voorkeur een wat oudere, pittige kaas voor extra veel smaak.

De preien bakken we kort om net de scherpte van de prei wat af te zwakken. Prei en kaas zijn een zeer goede combi, dus in deze macaroni schotel, wist ik dat ik de twee wilde combineren! Probeer ook eens onze macaroni schotel met prei en kaas! Laat je weten wat je ervan vindt?

Macaroni schotel met prei en kaas

Macaroni schotel met prei en kaas

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram macaroni
  • 2 preien (in dunne ringen gesneden)
  • voor de kaassaus:
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 1 el pittige mosterd
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 75 gram cheddarkaas
  • zwarte peper

Benodigdheden

  • kookpan (voor de macaroni)
  • sauspan
  • ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Kook de macaroni 'al dente' (beetgaar) en giet af.
  3. Verdeel de macaroni over de ovenschaal.
  4. Maak nu de kaassaus.
  5. Laat op laag vuur de boter smelten in de pan. Voeg de bloem toe en draai het vuur uit.
  6. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Wacht elke keer tot de melk is opgenomen door het mengsel en blijf goed roeren met een pollepel.
  7. Wanneer je een mooie, gladde saus hebt, voeg de de mosterd, nootmuskaat en kaas toe.
  8. Giet het mengsel over de macaroni heen.
  9. Spoel de pan om en giet olie of boter in de pan. Bak de prei enkele minuten en voeg dan toe aan de ovenschaal.
  10. Strooi eventueel wat broodkruim over de schotel heen en bak circa 5-7 minuten.

3 reacties op “Macaroni schotel met prei en kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *