Mosterdsoep

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Mosterdsoep

De dagen worden weer wat korter, dus hier komt er weer wat vaker een soepje op tafel. Mosterdsoep is een lekker smaakvolle soep die je als voorafje of als hoofdgerecht eet. Wat is jouw favoriete soep?

Ingrediënten

  • 1
  • knolselderij
  • (in grove stukken gesneden)
  • 1 witte
  • ui
  • (in dunne ringen gesneden)
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (fijngesneden)
  • 1 prei
  • (in dunne ringen gesneden)
  • 1 tl
  • maïzena
  • 1 groente
  • bouillonblokje
  • 2 takjes
  • tijm
  • 1 takje
  • rozemarijn
  • 3 el
  • Zaanse mosterd
  • 3 el
  • Dijon mosterd
  • 300 ml
  • witte wijn
  • 700 ml
  • kokend water
  • 150 ml
  • slagroom
  • (of kookroom)
  • scheutje
  • olijfolie

Benodigdheden

  • soeppan
  • staafmixer

Instructies

  1. Zet de pan op het vuur en giet olie in de pan. Fruit de ui en knoflook en voeg prei en knolselderij toe.
  2. Blijf het geheel goed omscheppen en laat het circa 5 minuten bakken. Voeg maïzena toe.
  3. Blus af met witte wijn.
  4. Voeg een bouillonblokje, kokend water tijm en rozemarijn toe en laat het circa 10 minuten koken. Voeg beide mosterdsoorten toe en laat nogmaals 10 minuten koken.
  5. Haal de tijm en rozemarijn eruit en pureer met de staafmixer tot een glad geheel.
  6. Voeg de room toe en serveer direct.
mosterdsoep
21 mensen willen het maken
25 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Mosterdsoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *