Romanesco recept met truffel mayo

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Elke maand krijg ik een box met verse groente van Love My Salad. Een leuke verrassing elke maand, want ik weet nooit wat erin zit. Wel zijn het altijd bijzondere groentesoorten én groenten die in het seizoen zijn. Deze maand zat er onder andere een mooie romanesco in. Misschien heb je ze weleens gezien. Ik vind het de aller- allermooiste groente die er is, maar heb het nog nooit daadwerkelijk gegeten. De romanesco heet ook wel groene torentjeskool en is familie van de bloemkool en broccoli. Qua smaak lijkt het dan ook op bloemkool, maar met een iets minder sterke bloemkoolsmaak. Eigenlijk is het heel simpel om dit smaakvol klaar te maken, namelijk eerst blancheren en dan in de oven roosteren. Als je het serveert met truffelmayonaise maakt dat het helemaal af!

Romanesco recept met truffel mayo

Romanesco recept met truffel mayo

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 romanesco kool
  • 1 tl olijfolie
  • snufje zeezout
  • voor erbij: truffelmayonaise

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • kookpan + vergiet

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Breng een pan water aan de kook.
  3. Snijd de romanesco in kleine roosjes. De stronken gebruik je niet in dit recept en kun je bijvoorbeeld voor een soep gebruiken.
  4. Kook de roosjes gedurende 5 minuten en spoel ze in de vergiet af met ijskoud water.
  5. Laat de romanesco roosjes uitlekken en leg ze in de ovenschaal. Giet er olie overheen en strooi wat zout over het geheel.
  6. Rooster in de oven gedurende 10 a 15 minuten. Serveer met truffelmayonaise.

One response to “Romanesco recept met truffel mayo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *