Kip teriyaki bowl met edamame boontjes en taugé

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Kip teriyaki is een klassieker uit de Japanse keuken. Vandaag geven we hem een moderne twist in een easy peasy bowl die met 20 minuten bij jou op tafel staat! Een heerlijke kom met rijst, taugé, sojabonen (edamame boontjes) en natuurlijk teriyaki kip. Uiteraard zonder pakjes en zakjes!

Ik ben de laatste tijd heel erg van de 'bowls'. Eigenlijk dus gewoon een kom, maar op de een of andere manier vind ik alles in een kom wat dan ook nog mooi geordend is, zo fijn. Ik maak tegenwoordig in het weekend vaak smoothiebowls. Verder maakte ik al eerder een burrito bowl, pizza bowl, sushi bowl, buddha bowl en nog veel meer bowls. Vandaag dan dus maar een kip teriyaki bowl, met een heerlijk geurige kip teriyaki. Bonus tip: ook lekker is om een extra scheutje sojasaus over de rijst te gieten voor je de rest van je teriyaki bowl afmaakt!

Kip teriyaki bowl met edamame boontjes en taugé

Kip teriyaki bowl met edamame boontjes en taugé

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • voor de teriyaki kip:
  • 300 gram kippendijfilet
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 tl mirin
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
  • 1 tl verse gember (fijngesneden)
  • verder nodig:
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram edamame boontjes
  • 150 gram gewassen taugé
  • verse koriander en limoen ter garnering (optioneel)

Benodigdheden

  • koekenpan
  • kookpan voor de rijst

Instructies

  1. Leg de kip in een schaal. Meng de gember, knoflook, sojasaus, suiker en mirin en giet deze over de kip. Zet apart om te marineren.
  2. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Kook de taugé 3 minuten en spoel af met koud water.
  4. Giet wat olie in de koekenpan en bak de kip (samen met de saus) gaar.
  5. Bedek 2 kommen met wat rijst en leg vervolgens de taugé, boontjes en kip erop.
  6. Maak af met verse koriander en gember.

2 reacties op “Kip teriyaki bowl met edamame boontjes en taugé

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *