Zo maak je de Egg McMuffin zelf thuis

  • voor 1 persoon
Terug naar categorie Ga naar recept

Wie kent hem niet, de Egg McMuffin van McDonald's? De fast-food versie zit vol met allerlei ingrediënten die het snel minder smakelijk en ongezonder maken. Daarom heb ik een makkelijk, zelfgemaakt Egg McMuffin recept dat klaar is in een handomdraai - perfect voor een snel en lekker ontbijt!

De McMuffin werd in 1972 in Amerika als menuartikel geïntroduceerd en werd al snel heel belangrijk in de Amerikaanse ontbijtcultuur. Wanneer je lang onderweg bent naar je werk, biedt de Egg McMuffin een snel, smakelijk en betaalbaar ontbijtje. Met dit recept bereid je de McMuffin nu ook makkelijk thuis.

Makkelijk Egg McMuffin recept

Thuis Egg McMuffin maken is dus makkelijker dan je denkt. Je neemt een geroosterde Engelse muffin met (vega) worst, cheddarkaas en verse eieren en hebt een heuse traktatie als ontbijtje. Als je kwaliteitsingrediënten gebruikt, zijn deze sandwiches beter dan alles wat je in een fastfood restaurant zou eten.

Zelfgemaakte Engelse muffin

Je kunt de Engelse muffin natuurlijk kopen in de supermarkt, maar als je wat extra tijd over hebt is het nog lekkerder om deze zelf te maken. Deze kleine, ronde broodjes hebben de perfecte grootte en vorm voor een ontbijtje. Daarom deelde ik eerder al een recept voor Engelse muffins.

Je neemt een Engelse muffin, een lekker eitje, wat kaas en wat (vega) grillworst, en je hebt een heerlijk ontbijtje. Ga jij dit recept uitproberen?

Zo maak je de Egg McMuffin zelf thuis

Zo maak je de Egg McMuffin zelf thuis

Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 1 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 muffin
  • 1 ei
  • 1 plakje cheddar kaas (liefste van een blok kaas - geen voorverpakte plakjes)
  • 2 plakjes (vega) grillworst

Benodigdheden

  • koekenpan

Instructies

  1. Giet wat olie in de pan en laat warm worden.
  2. Breek het ei en bak het ei met een deksel op de pan op middelhoog vuur ongeveer twee minuten per kant (of aan 1 kant in plaats van beide kanten als je dat lekkerder vindt).
  3. Warm de muffin op in de oven of in de pan.
  4. Snijd de muffin doormidden en leg er de plak kaas op, gevolgd door de worst.
  5. Leg nu het eitje erop en dek af met de bovenkant van de muffin. Eet smakelijk!

2 reacties op “Zo maak je de Egg McMuffin zelf thuis

  • Mike

    Wow, wat een heerlijk en eenvoudig recept voor een zelfgemaakte Egg McMuffin! 😋 Het klinkt zo veel smakelijker en gezonder dan de fastfood-versie. 🍳🥪 Het idee om zelfgemaakte Engelse muffins te gebruiken, maakt het extra speciaal en ambachtelijk. Echt een traktatie om naar uit te kijken in de ochtend! 😍 Dit is een geweldig recept voor iedereen die op zoek is naar een snelle, voedzame en smaakvolle start van de dag. Bedankt voor het delen! 👌🌟

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *