Overnight oats met blauwe bessen en pecannoten

  • voor 1 persoon
  • Voorbereidingstijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Wat eten jullie altijd voor ontbijt? Bij mij is het doordeweeks 9 van de 10 keer 'overnight oats', oftewel havermout die je 's nachts koud laat wellen en de volgende ochtend koud opeet. Ideaal als je 's ochtends weinig tijd hebt. Het enige wat je 's ochtends nog hoeft te doen is de topping er overheen verdelen. En het natuurlijk opeten ;-). Met blauwe bessen, pecannoten en een beetje maple syrup is echt mijn favoriet, maar je hebt natuurlijk tal van mogelijkheden. Zo kun je het ook eens proberen met plakjes banaan en raw cacao nibs. Of peer en kaneel. Heb jij al weleens overnight oats gemaakt? En wat is dan jouw favo topping?

Overnight oats met blauwe bessen en pecannoten

Overnight oats met blauwe bessen en pecannoten

Aanpassen porties:

voor 1 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 25 gram havermoutvlokken
  • 100 ml melk (plantaardige melk of koemelk)
  • 10 blauwe bessen
  • 1 tl maple syrup
  • 6 pecannoten

Benodigdheden

  1. 1 afsluitbaar potje (weckpotje of plastic bakje bijvoorbeeld)

Instructies

  1. Doe de havermout in het potje.
  2. Giet de melk erbij, gevolgd door de maple syrup.
  3. Sluit het potje af en zet het gedurende de nacht in de koelkast (minstens 6 uur).
  4. Haal uit de koelkast en top af met blauwe bessen en pecannoten.
overnight oats

4 reacties op “Overnight oats met blauwe bessen en pecannoten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.