Overnight oats met blauwe bessen en pecannoten

  • Voor 1 personen
  • Voorbereidingstijd
Overnight oats met blauwe bessen en pecannoten

Wat eten jullie altijd voor ontbijt? Bij mij is het doordeweeks 9 van de 10 keer 'overnight oats', oftewel havermout die je 's nachts koud laat wellen en de volgende ochtend koud opeet. Ideaal als je 's ochtends weinig tijd hebt. Het enige wat je 's ochtends nog hoeft te doen is de topping er overheen verdelen. En het natuurlijk opeten ;-). Met blauwe bessen, pecannoten en een beetje maple syrup is echt mijn favoriet, maar je hebt natuurlijk tal van mogelijkheden. Zo kun je het ook eens proberen met plakjes banaan en raw cacao nibs. Of peer en kaneel. Heb jij al weleens overnight oats gemaakt? En wat is dan jouw favo topping?

Ingrediënten

  • 25 gram
  • havermoutvlokken
  • 100 ml
  • melk
  • (plantaardige melk of koemelk)
  • 10
  • blauwe bessen
  • 1 tl
  • maple syrup
  • 6
  • pecannoten

Benodigdheden

  1. 1 afsluitbaar potje (weckpotje of plastic bakje bijvoorbeeld)

Instructies

  1. Doe de havermout in het potje.
  2. Giet de melk erbij, gevolgd door de maple syrup.
  3. Sluit het potje af en zet het gedurende de nacht in de koelkast (minstens 6 uur).
  4. Haal uit de koelkast en top af met blauwe bessen en pecannoten.
overnight oats
5 people want to make it
8 people have made it

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

4 responses to “Overnight oats met blauwe bessen en pecannoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *