Snelle linzenstoofpot

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Brrr, met die aanhoudende regen had ik wel zin in een lekkere stoofpot. Deze linzenstoofpot is lekker licht, dus toch wel zomers! Doordat ik er worstjes in heb verwerkt, is de structuur net even wat bijzonderder en heeft het net wat extra pit. Je kunt zelf kiezen welke worstjes ervoor gebruikt, maar mijn favorieten zijn de merguez worstjes en de lamsworstjes.

Snelle linzenstoofpot

Snelle linzenstoofpot

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 blikken linzen (à 130
  • 4 grote tomaten (grof gesneden)
  • 250 gram wortels (in blokjes of bolletjes gesneden)
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 1 teentje knoflook
  • 6 worstjes (merguez worstje
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 150 ml rode wijn
  • 3 takjes platte peterselie
  • scheutje. olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Zet de pan op hoog vuur en giet er wat olie in.
  2. Bak de worstjes gaar.
  3. Haal ze uit de pan, laat ze even afkoelen en snijd ze vervolgens in stukjes. Bewaar dit in een kommetje.
  4. Draai het vuur weer middelhoog en fruit de ui. Pers de knoflook uit en bak kort mee.
  5. Voeg vervolgens de tomaat, linzen en wortel toe, gevolgd door paprikapoeder en wijn.
  6. Draai het vuur hoog en zorg dat je het aan de kook brengt. Voeg dan ook de peterselie toe.
  7. Draai het vuur iets zachter en kook nog zo'n 20 minuten, totdat het vocht vrijwel is verdampt.

Een reactie op “Snelle linzenstoofpot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.