Snelle linzenstoofpot

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Snelle linzenstoofpot

Brrr, met die aanhoudende regen had ik wel zin in een lekkere stoofpot. Deze linzenstoofpot is lekker licht, dus toch wel zomers! Doordat ik er worstjes in heb verwerkt, is de structuur net even wat bijzonderder en heeft het net wat extra pit. Je kunt zelf kiezen welke worstjes ervoor gebruikt, maar mijn favorieten zijn de merguez worstjes en de lamsworstjes.

Ingrediënten

  • 2 blikken
  • linzen
  • (à 130
  • 4 grote
  • tomaten
  • (grof gesneden)
  • 250 gram
  • wortels
  • (in blokjes of bolletjes gesneden)
  • 1
  • ui
  • (fijngesnipperd)
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 6
  • worstjes
  • (merguez worstje
  • 1 tl
  • gerookt paprikapoeder
  • 150 ml
  • rode wijn
  • 3 takjes
  • platte peterselie
  • scheutje. olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Zet de pan op hoog vuur en giet er wat olie in.
  2. Bak de worstjes gaar.
  3. Haal ze uit de pan, laat ze even afkoelen en snijd ze vervolgens in stukjes. Bewaar dit in een kommetje.
  4. Draai het vuur weer middelhoog en fruit de ui. Pers de knoflook uit en bak kort mee.
  5. Voeg vervolgens de tomaat, linzen en wortel toe, gevolgd door paprikapoeder en wijn.
  6. Draai het vuur hoog en zorg dat je het aan de kook brengt. Voeg dan ook de peterselie toe.
  7. Draai het vuur iets zachter en kook nog zo'n 20 minuten, totdat het vocht vrijwel is verdampt.
2 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Snelle linzenstoofpot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *