Bananenmuffins met chocolade

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Bananenmuffins met chocolade

Vaak zijn de ochtenden doordeweeks hier zo gehaast dat ik op kantoor ontbijt of dat het er soms gewoon helemaal bij inschiet. Heel slecht en dus heb ik me voorgenomen om weer beter te gaan ontbijten. Mijn ritueel met havermout heb ik nog wel, maar ik heb eigenlijk niet meer elke dag zin in havermout plus als ik dan toch haast heb, heb ik er simpelweg de tijd niet voor. Tijd dus voor wat alternatieven al dan niet 'on the go'. Wat ik dan een goed alternatief vind zijn gezonde muffins. Deze bananen chocolade muffins geven lang een verzadigd gevoel door het gebruik van bananen en volkoren bloem. Om het zo gezond mogelijk te houden, kies je het beste voor een chocolade die zo puur mogelijk is. Als alternatief kun je grof gehakte pecannoten of walnoten gebruiken of een mix van noten en chocolade.Deze muffins smaken vers lekker, maar je kunt ze ook prima invriezen. Zelf vries ik ze per stuk in zodat ik elke dag een verse muffin uit de vriezer kan meenemen. Behalve als ontbijt, zijn het ook hartstikke lekkere muffins als tussendoortje!Wil je nog meer ideeën voor gezonde muffins? Misschien zijn de chocolade framboos muffins of blauwe bessen havermout muffins iets voor je!

Ingrediënten

  • 3
  • bananen
  • 75 gram
  • Griekse yoghurt
  • 2
  • eieren
  • 150 ml
  • melk
  • 4 el
  • honing
  • 275 gram
  • volkoren tarwebloem
  • 1 tl
  • bakpoeder
  • 1 tl
  • speculaaskruiden
  • 100 gram
  • pure chocolade
  • (grofgehakt of kies chocolade druppels van bijvoorbeeld Callebaut)
  • snufje
  • zout

Benodigdheden

  • muffin tray met 12 papieren muffinvormpjes
  • 2 mengkommen

Instructies

Gezonde chocolade bananenmuffins - recept
  1. Verwarm de oven voor op 175 C.
  2. Prak de bananen met een vork tot een gladde puree.
  3. Meng de eieren door de banaan, gevolgd door de yoghurt en honing. Als laatste meng je de melk er doorheen.
  4. In een andere kom meng je de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en zout.
  5. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng tot een glad geheel.
  6. Roer als laatste de chocolade stukjes er doorheen.
  7. Met een lepel vul je de papieren vormpjes. Zorg ervoor dat je ze niet helemaal vult, maar dat je ongeveer 1 a 2 cm van de bovenkant van het papieren vormpje vrij houdt zodat de muffins voldoende ruimte hebben om te rijzen.
  8. Bak gedurende 20 minuten.
  9. Haal de papieren vormpjes uit het bakblik en laat ze op een draadrek afkoelen.
13 mensen willen het maken
8 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

2 responses to “Bananenmuffins met chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *