Havermoutpap met pindakaas en dadels (gezond ontbijt!)

  • voor 1 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Havermoutpap met pindakaas en dadels (gezond ontbijt!)

Het begin van het jaar is altijd hét moment van de goede voornemens. Dat kan bijvoorbeeld zijn gezonder eten, of vaker ontbijten of meer tijd nemen voor jezelf. Het leuke is dat dit ontbijt aan ál die goede voornemens voldoet!

Het is een havermoutpap geïnspireerd op de havermoutpap die we aten bij Oatmeals in New York. Deze havermoutvariant noemden ze daar de 'hot date'. Nou, met zo'n naam is onze interesse natuurlijk snel gewekt. Havermout is een perfecte start van je dag, omdat je er lang een verzadigd gevoel van houdt. Bovendien bevat het vitamine B, vezels en mineralen en het is goed voor je cholesterol. Nou is het natuurlijk mooi dat je gezond ontbijt, maar minstens zo belangrijk: is het ook lekker en leuk?

Met deze havermout én dit servies van Maxwell & Williams is ontbijten een feestje. Van Cookinglife kreeg ik het 'Diamonds' servies. Maxwell & Williams is een mooi Australisch serviesmerk en staat bekend om zijn prachtige porseleinen serviezen. Het 'Diamonds' servies is gebroken wit met een verfijnde structuur erin. Ik werd helemaal blij van het servies op mijn tafel. Op de foto zie je een kommetje en theepot, maar er is nog veel meer. Wat dacht je van borden, een etagère of soepkommen?

Door van het ontbijt echt een moment te maken, geniet je er des te meer van! Ga dus maar snel genieten van deze havermoutpap met pindakaas, dadels en granola!

Ps. De lekkerste granola maak je zelf, maar je kunt ook kant-en-klare granola gebruiken. havermoutpap in een Maxwell & williams kom

Ingrediënten

  • 60 gram
  • havermoutvlokken
  • 200 ml
  • melk naar keuze
  • 1 el
  • pindakaas
  • (100% pinda)
  • 1
  • dadel
  • 1 el
  • granola
  • 1/2 tl
  • speculaaskruiden

Benodigdheden

  • 1 magnetronbestendig kommetje (heb je geen magnetron? Maak het dan klaar in een pannetje op het vuur)

Instructies

Maxwell & Wlliams Diamonds servies
  1. Strooi de havermout in de kom.
  2. Giet de melk erbij.
  3. Verwarm de havermout met melk 2 minuten op 600 Watt in de magnetron.
  4. Roer goed door en laat 1 minuut staan.
  5. Snijd intussen de dadel in reepjes en gooi de pit weg.
  6. Roer de havermout nogmaals door en giet de pindakaas er overheen.
  7. Strooi vervolgens de dadelreepjes en granola er overheen. Maak af met speculaaskruiden.
Advertorial - i.s.m. Cookinglife
1 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *