Dhal curry (Indiase splitlinzen curry)

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Dhal curry (Indiase splitlinzen curry)

Dhal curry is een Indiase curry gemaakt met splitlinzen. Het is een traditionele curry die al eeuwenlang wordt gegeten. Hij is door de splitlinzen gelig van kleur, volledig vegetarisch en zelfs veganistisch en heel erg voedzaam. Bovendien is het ook nog eens een low budget recept.

Eigenlijk dus een prima recept zo voor het begin van het jaar! Zelf aten we er een raita en naan brood bij, maar traditioneel eet je de dhal met rijst. Als je dan helemaal gezond wil doen, ga je voor zilvervliesrijst in plaats van witte rijst.

Ingrediënten

  • 200 gram
  • (rode) splitlinzen
  • 300 gram
  • tomatenblokjes
  • (uit blik of pak)
  • 200 ml
  • kokosmelk
  • 1 witte
  • ui
  • (fijngesnipperd)
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • (uit geperst)
  • 1 tl
  • kurkuma
  • 1 tl
  • komijnzaad
  • 1/2 tl
  • korianderzaad
  • 1/4 tl
  • chilivlokken
  • snuf
  • zout
  • voor erbij:
  • naan of rijst en een komkommer yoghurt dip

Benodigdheden

  • koekenpan
  • kookpan

Instructies

  1. Kook de splitlinzen volgens de instructies op de verpakking.
  2. Zet de koekenpan intussen op het vuur en voeg de komijnzaad, korianderpoeder, chilivlokken, kurkuma en zout toe. Bak enkele minuten in de droge pan. Giet wat olie in de pan en fruit de ui en knoflook.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe, bak enkele minuten en giet dan de kokosmelk erbij. Laat op laag vuur sudderen.
  4. Giet de linzen zo nodig af en giet het andere mengsel erbij. Roer goed door en serveer direct.
16 mensen willen het maken
3 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

2 responses to “Dhal curry (Indiase splitlinzen curry)

  • Karin

    Lekker! Ik gooi de rode linzen altijd direct door het tomaten/curry mengsel. Ze sudderen dan lekker mee en vallen uiteindelijk bijna uit elkaar, waardoor het een heerlijke romige saus wordt.

    Goed begin van het nieuwe jaar!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *