Luchtige, gezonde chocoladecake

  • Voor 8 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Luchtige, gezonde chocoladecake

Gezonde, voedzame ingrediënten. Een perfect recept voor de start van het jaar. Hoeveel mensen zijn er die gezonder willen eten dit jaar? Ik denk dat het voor vel mensen één van hun goede voornemens zal zijn. Beter eten, minder uit pakjes en zakjes, afvallen of minder suiker eten. Afvallen hoef ik zeker niet, maar een tandje minder suiker kan bij mij zeker. En hoewel er in deze cake wel degelijk suikers zitten, namelijk die uit de dadels en bananen, bevatten ze toch een stuk minder suiker dan een reguliere cake. Bovendien bevat de cake allerlei fijne voedingsstoffen waardoor je daadwerkelijk een verzadigd gevoel overhoudt. Verbazingwekkend genoeg smaakt deze cake ook echt als een goede, lekkere cake. Lekker luchtig, smeuïg en vol van smaak. Je zult bijna niet geloven dat dit een gezondere cake is!

Ingrediënten

  • 6 medjool
  • dadels
  • 2 rijpe
  • bananen
  • 3 el
  • amandelmeel
  • 3 el
  • amandelboter of pindakaas
  • 3 el
  • volle yoghurt (of vervang door 'kokos yoghurt')
  • 75 gram
  • cacao
  • 2
  • eieren
  • 1 el
  • bakpoeder
  • snuf
  • zout
  • 150 gram
  • extra pure chocolade stukjes of raw cacao nibs

Benodigdheden

  • ingevet bakblik met een diameter van circa 20 cm (of een langwerpig bakblik voor een hogere cake - de baktijd wordt dan langer!)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Ontpit de dadels en wek ze in een kommetje lauw water. Laat ze weken tot je ze nodig hebt.
  3. Klop de eieren mooi luchtig en schuimig.
  4. Prak de bananen en meng de eieren er doorheen, gevolgd door de yoghurt en notenpasta.
  5. Haal de dadels uit het water. Giet het water weg en pureer de dadels tot een puree.
  6. Voeg de dadelpuree toe aan het eimengsel.
  7. Meng in een grote kom de cacao, amandelmeel, zout, bakpoeder en chocoladestukje.
  8. Roer nu het natte mengsel door het droge mengsel. Meng niet te lang, zodat het luchtig blijft.
  9. Giet het beslag in de cakevorm en bak gedurende 25 minuten in het midden van de oven. Heb je een hogere cake? Bak dan 10 minuten langer en test daarna met een satéprikker of de cake gaar is. Zo niet, bak je de cake nog wat langer.
7 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

4 responses to “Luchtige, gezonde chocoladecake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *