Boerenkoolsalade met linzen, sardines en ei

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Boerenkoolsalade met linzen, sardines en ei

'Back to normal'. Dat is zo'n beetje het thema in de maand januari. Na een maand van overdaad in december, gaan we weer op de gezonde tour. En daar past deze salade perfect bij! Boerenkool werd al een aantal jaar geleden aangewezen als superfood toen superfood nog een hippe term was. De superfoods zijn verdwenen, maar de liefde voor gezond en normaal eten als boerenkool is gebleven!In deze salade bakken we de boerenkool kort om het iets meer smaak te geven. De linzen zorgen voor wat langzame koolhydraten en eiwitten. De sardines zorgen voor de nodige omega-vetten en een ziltige smaak. De eieren brengen romigheid en natuurlijk eiwitten. Ik gebruikte de sardines van Fishtales (no spon, gewoon zelf in de winkel gekocht!). Je hebt van Fishtales allerlei varianten, maar wat ik fijn vind is dat ze graatvrij zijn en duurzaam zijn gevangen. Bovendien kun je ze in een aantal smaken krijgen, zoals deze in tomatensaus. Dat zorgt meteen voor wat extra smaak!Zoals je ziet dus een hele simpele salade die je in minder dan een kwartier op tafel zet. Én een waarbij je supergoed bezig bent! Vind je het pocheren van eieren nog iets te ingewikkeld? Dan kook je het ei gewoon zacht.

Ingrediënten

  • 300 gram
  • gewassen en gesneden boerenkool
  • 400 gram
  • linzen uit blik
  • 1 blik
  • sardines in tomatensaus (van Fishtales)
  • 2
  • eieren
  • 2 el
  • basilicumolie
  • zwarte peper
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • wok
  • kookpan

Instructies

  1. Giet de kookpan voor de helft vol met water en breng het water aan de kook.
  2. Zet intussen de wok op hoog vuur en giet olie in de pan. Voeg de boerenkool toe en bak enkele minuten. Voeg de linzen toe. Schep door en draai het vuur uit.
  3. Maak in de kookpan een 'draaikolk' met een lepel door heel hard te roeren (pas wel op dat je geen kokend water over je heen krijgt!). Breek terwijl het water nog draait één ei laag boven het water en kook gedurende 1,5 minuut of langer als je je ei iets harder wil.
  4. Schep je ei er met een lepel uit. Leg op een stukje keukenpapier om uit te lekken en herhaal met het andere ei.
  5. Breng intussen de boerenkool salade op smaak met basilicumolie en leg de sardines er bovenop.
  6. Laat ook het tweede ei uitlekken op keukenpapier en leg de eieren bovenop je salade. Maak af met zwarte peper.
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *