Quinoa ontbijtpap met blauwe bessen en chocolade

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Op zoek naar een lekkere en voedzame ontbijtpap? Zoek niet verder, want ik heb het perfecte vegan ontbijtje voor je. Boordevol eiwitten en vezels.

Quinoa ontbijtbowl

Als je quinoa tot nu toe alleen voor hartige gerechten hebt gebruikt, dan staat je nog wat te wachten! Quinoa kan absoluut gebruikt worden in zoete recepten zoals dit heerlijke quinoa ontbijt. Zo is dit een prima vervanger voor havermout. Een must als je je traditionele pap eens wilt inruilen voor iets nieuws. Bovendien is het vegan en glutenvrij! Heb je een restje quinoa over? Dan kun je dat perfect gebruiken om heel makkelijk dit gezonde ontbijt te maken.

Verschillende toppings

Ondanks dat deze ontbijtpap makkelijk te maken is, voelt het als een echte verwennerij in de ochtend. Gekookt in kokosroom, besprenkeld met een beetje siroop en gegarneerd met blauwe bessen, pistachenoten en pure chocolade.  Lekkerder wordt het niet! Natuurlijk kun je variëren met de toppings. Kies een fruitsoort die je lekker vindt en ga voor jouw favoriete chocolade om een heerlijke ontbijtbowl te maken.

Quinoa ontbijtpap bewaren

Geen zin om 's ochtends in de keuken te staan? Begrijpelijk! Daarom kun je de quinoa pap de avond van te voren maken om er 's ochtends van te genieten. Je kunt het recept zelfs verdubbelen of verdrievoudigen. Bewaar de pap in de koelkast om er de hele week van te genieten. Deze quinoa ontbijtpap is tot 5 dagen houdbaar.

Quinoa ontbijtpap met blauwe bessen en chocolade

Quinoa ontbijtpap met blauwe bessen en chocolade

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 185 gram gekookte quinoa
  • 200 ml kokosdrink
  • snufje kaneel
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl maple syrup
  • 75 gram blauwe bessen
  • 20 gram pure chocolade
  • 20 gram pistachenoten

Benodigdheden

  • steelpan

Instructies

  1. Let op dat je de quinoa vantevoren kookt en goed laat afkoelen.
  2. Doe de gekookte quinoa vervolgens in de pan met de kokosmelk, maple syrup, vanille-extract en kaneel.
  3. Kook enkele minuten tot je een mooie pap-achtige substantie krijgt.
  4. Maak af met blauwe bessen, geschaafde chocolade en pistachenoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *