Jampot trifles met mango en munt

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Jampot trifles: een supermakkelijk en snel dessert. En dan ziet het er ook nog eens heel leuk uit! Een trifle is het soort dessert dat je zo in elkaar kunt flansen - en er zijn eigenlijk geen regels voor. Ik deel een van mijn favoriete varianten met je.

Makkelijk dessert

Dit oh-zo-heerlijke no bake dessert is makkelijk te serveren, bijvoorbeeld in oude schone jampotten met deksel. Dat maakt het ook extra makkelijk om van tevoren te maken als je gasten verwacht, of als je gaat picknicken. De verfrissende smaak van de munt voegt een mooie smaak toe aan de zoetigheid van de mango. Combineer het met drie plakjes bananenbrood, wat geslagen room en je favoriete jam. Ik koos voor een passievrucht-ananas jam, wat dit toetje nóg tropischer maakt. Heerlijk voor in de zomer!

Bananenbrood maken

Voor dit recept heb je ook drie plakjes bananenbrood nodig. Die kun je natuurlijk kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar nog lekkerder is het om zelf te maken. Zo maakte ik eerder al dit glutenvrije bananenbrood met blauwe bessen. Wat fijn is aan dit recept voor bananenbrood is dat het door een mix van amandelmeel en havermout compleet glutenvrij is. Daarnaast is het lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers. Lekker én gezond! De perfecte aanvulling op deze jampot trifles.

Jampot trifles met mango en munt

Jampot trifles met mango en munt

Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 3 plakjes bananenbrood
  • 1 mango in stukjes
  • 3 takjes munt
  • 2 el passievrucht-ananas jam (of een andere smaak)
  • 100 gram geslagen room (kant en klaar of zelf slagroom met een beetje suiker opkloppen)

Benodigdheden

  • 2 schone jampotten met deksel

Instructies

  1. Verkruimel op de bodem van elk glas een plakje bananenbrood. Besmeer met wat jam.
  2. Schil de mango, snijd in blokjes. Haal de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Meng de fijngesneden blaadjes met de mango blokjes. Schep in elk potje circa 2 el mango.
  3. Spuit hier slagroom op. Verkruimel per potje een half plakje bananenbrood hier overheen, besmeer met jam en maak af met wat mango.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *