recept

Een lekker pasta gerecht gaat er altijd wel in, toch? De pasta alla Norma is een heel bekend pasta gerecht dat je normaal maakt met aubergine en harde ricotta ('ricotta salata'). Ik ging voor iets makkelijker en ging in plaats van voor ricotta (die je hier vaak alleen in zachte variant vindt), voor ...

recept

Toen ik net zelf kookte at ik eigenlijk nooit stamppotten, maar toch heb ik ze weer herontdekt! Zo maakte ik een paar weken terug een lekkere bietenstamppot en volgt nu dus een zoete aardappel stamppot met prei. Zoals je misschien al hebt gezien ben ik een groot fan van zoete aardappel. Gezonder dan...

recept

Je kunt nooit genoeg Sinterklaas recepten hebben toch? Dat pepernoten en chocolade goed samen gaan weten jullie natuurlijk al lang. Daarom: pepernoten chocolade pudding. Voor dat extra'tje heb ik de pepernoten besprenkeld met likeur, maar ook zonder de likeur is de pudding erg lekker. Voor kinderen ...

recept

Aangezien we laatst een groot pakket met bonen en linzen van Mahuna thuisgestuurd kregen staan bonen en linzen nóg vaker op het menu tegenwoordig. Met de rode linzen besloot ik een soep te maken. Wist je trouwens dat (deze) rode linzen ruim 25 gram eiwitten per 100 gram bevatten? En dat helpt weer ...

recept

Misschien hebben jullie het al op Facebook of op Instagram voorbij zien komen, maar afgelopen week werd een grote lading gedroogde bonen, linzen en erwten bij mij afgeleverd. Het merk Mahuna had me 'wat' samples gestuurd om eens te testen. Toen ik de groene spliterwten zag, dacht ik natuurlijk metee...

recept

Tijd voor een klassiek en vooral heel makkelijk gerecht dat iedereen denk ik weleens heeft gegeten. Ik gebruikte hiervoor spelt pasta van Grand'Italia die ik kreeg om uit te proberen. Dit heeft net wat meer beet dan witte pasta. Het allerlekkerste smaakt de pasta pesto kip uiteraard als je de pesto ...

recept

Pastasalade, ik ben fan. Makkelijk en snel. Pastasalade is los te eten als hoofdgerecht bij diner of lunch. Maar ook lekker als bijgerecht bij een barbecue. Pastasalade met vlees of vis. Of zoals deze originele variant: helemaal vega met heerlijke zachte mozzarella, zilte olijven en knapperige bleek...

recept

Pasta con le sarde is een Italiaans gerecht: pasta met sardientjes. Normaliter gebruik je er verse sardines voor, maar met sardines uit blik gaat het ook prima. Let er wel op dat je dan die op olijfolie neemt bijvoorbeeld. Vaak zit er in de sardientjes (in blik) nog wel een graat. Haal die er van te...

recept

Een van de eerste recepten op mijn blog is van de Spaanse aardappelomelet: tortilla Española. Nog steeds is het een gerecht dat ik graag maak. Zoals laatst toen ik een tapasavondje had met vrienden. We leverden alledrie een contributie, van patatas bravas tot aan gebakken champignons en van brood m...

recept

Wat ben ik blij dat de zon zich weer lekker laat zien. Het betekent dat de dagen weer wat langer worden, de temperaturen wat aangenamer en dat we weer wat lichter gaan eten. Wat één van mijn favoriete makkelijk lente- en zomerrecepten is: pastasalade. Perfect voor zo ongeveer elk moment! Deze 'sal...

recept

Een van mijn favoriete soepen is toch zeker wel de pompoensoep. Toen ik net mijn blog had, heb ik al een pompoensoep recept geplaatst, maar ja, die was wel erg basic zag ik ;-). Tijd dus voor een nieuw recept! Lekker pittig en net weer wat anders dan anders doordat er romige gehaktballetjes (met kok...

recept

Dit recept maakte ik omdat ik een overschot had aan diepvriesdoperwten. In het kader van besparen was het ook nog eens een keer een topper, want je hebt er bar weinig voor nodig! De witte wijn maakt de soep net wat frisser. Je kunt hier gewoon een restje droge witte wijn voor gebruiken. Ik heb stand...

recept

Jaaaa, hij is weer in het land..... ik heb het natuurlijk over de goedheiligman, Sinterklaas. Het gezelligste en misschien ook wel het lekkerste seizoen, ik bedoel pepernoten, (gevulde) speculaas en natuurlijk marsepein. De marsepein maak je in 5 minuten zelf na. Het enige wat je nodig hebt is suike...

recept

De basis voor dit recept is het recept van een jongetje van (destijds) 4, Andy. Andy is de kleinzoon van een goede vriendin van mijn moeder en, net als z'n oma, houdt Andy van koken. Inmiddels is 'ie al bijna 10, maar al sinds zijn derde staat Andy in de keuken. Hij nam dan geen genoegen met toekijk...

recept

Update 2017: Oh jongens, dit is weer zo'n lekker recept waarbij de foto afschuwelijk was. Het was een van de allereerste recepten op de site en helaas kenden we toen de fijne kneepjes van fotograferen bij kunstlicht nog niet. Ik werd weer herinnerd aan het recept toen ik mijn broertje vertelde dat h...

recept

Als ik denk aan zuurkool dan denk ik aan mijn opa. Die maakte, als ik vroeger kwam eten, vaak zuurkool. Daarna heb ik het zelden meer gegeten. De keren dat ik het dan probeerde was het toch iets minder lekker dan in mijn herinnering. Nu probeerde ik het weer een keer, in de vorm van een vegetarische...

recept

Veel mensen kopen pastasaus kant-en-klaar, omdat het zo lekker makkelijk is. Maar, wat ze zich niet realiseren, is dat zelf een lekkere pastasaus maken helemaal niet moeilijk is! Sterker nog, zelf pastasaus maken, zoals voor een klassieke spaghetti bolognese is echt makkelijk. De basis zijn gedroog...

recept

'Bread and butter pudding' of 'broodpudding' is ooit bedacht om de restjes oud brood (en melk en eieren) op te maken.  Tegenwoordig is het nog steeds een populair dessert, niet alleen om de restjes op te maken. De broodpudding bestaat normaliter uit sneetjes wit brood, een mengsel van ei, melk en r...