Gezonde pumpkin spice mug cake (eiwitrijk ontbijt)

  • voor 1 persoon
  • Voorbereidingstijd4 minuten
  • Kooktijd1 minuut
  • Totale benodigde tijd5 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik heb een topper van een ontbijtrecept voor je! Een gezond en eiwitrijk ontbijt wat ook nog eens mega lekker en snel is. Serieus, even de ingrediënten mengen. In een mok gieten en 75 seconden in de magnetron. Tadaa, klaar is je gezonde mug cake met de smaak van pumpkin pie. Hij is ook nog eens helemaal plantaardig en glutenvrij.

Gezond ontbijt met extra eiwit

Waarom is dit ontbijt nou zo gezond? Het zit boordevol vezels en eiwitten! Voor extra eiwit voegde ik de vegan eiwitpoeder van FITSHE toe. Van dit merk kun je zowel eiwitpoeder kopen op basis van wei-proteine, als op basis van plantaardige proteïne. De plantaardige proteïne is een mix van erwten-, hennep- en pompoeneiwit. Wat voor mij een grote plus is van dit specifieke merk is dat er geen suikers EN geen kunstmatige zoetstoffen zijn toegevoegd.

De smaak van de poeder dankt het aan vanille, kaneel en lucuma. Je kunt het overigens ook als shake, met water of plantaardige melk, drinken. Maar, er iets mee maken zoals dus deze mug cake kan dus ook. Per 100 gram, bevat FITSHE strong & fit vegan vanille 67 gram eiwitten. Vooral als je veel sport, vegetarisch of vegan eet, kun je te weinig eiwitten binnenkrijgen en is zo'n eiwitpoeder heel fijn om te hebben. Zelf sport ik 3 keer per week intensief, eet ik vegetarisch en vaak ook plantaardig. Voor iemand als ik is het dus ideaal!

Proteïnerijk ontbijt: zoveel eiwitten heb je nodig

Eerder deelden we ook al de formule om uit te rekenen hoeveel eiwitten je precies per dag binnen moeten krijgen. Tip: dit is helemaal afhankelijk van jouw gewicht en hoeveel je sport! Zoals je misschien al hebt gezien, kun je tegenwoordig in de rechterkolom precies de voedingswaarden zien.

Gezonde mug cake boordevol smaak

Kortom, een gezonde mug cake boordevol smaak. Hoe perfect is het om 's ochtends gewoon een (gezonde) cake te kunnen eten. En dan ook nog eens eentje die in minder dan 2 minuten klaar is?!

Voor een extra lekkere herfstsmaak gebruikte ik pumpkin spice en pompoen. Ik ben nou eenmaal dol op pompoen en pompoenkruiden. Een ander voordeel is, dat deze vegan mugcake zonder banaan wordt gemaakt. Niet iedereen is nou eenmaal fan van banaan.

Kun je geen pompoenkruiden (pumpkin spice) vinden? Dan kun je ook prima speculaaskruiden of zelfs gewoon kaneel gebruiken. Ik ben heel benieuwd of jij ook graag mug cakes als deze eet!

Extra tip: het meeste effect van de eiwitten krijg je als je dit ontbijt binnen 30 minuten na het sporten eet. Kijk in de FITSHE shop voor het hele assortiment.

pumpkin spice mug cake (vegan) eiwitrijk ontbijt

Gezonde pumpkin spice mug cake (eiwitrijk ontbijt)

Gezonde pumpkin spice mug cake (eiwitrijk ontbijt)

  • Voorbereidingstijd4 minuten
  • Kooktijd1 minuut
  • Totale benodigde tijd5 minuten
Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 1 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 el pompoenpuree
  • 2 el amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • 1 tl maple syrup
  • 1 tl olijfolie
  • 2.5 el volkoren rijstebloem
  • 2 el FITSHE vegan eiwitpoeder (vanille)
  • 1/2 tl pompoenkruiden (of speculaaskruiden)
  • 1/4 tl bakpoeder
  • snuf zout

Benodigdheden

  • 1 magnetronbestendige mok

Instructies

  1. Meng in een kommetje de droge ingrediënten: de rijstebloem, kruiden, bakpoeder, zout en eiwitpoeder.
  2. Meng in een ander kommetje alle natte ingrediënten en doe deze bij de natte ingrediënten. Roer met een vork door zodat er geen klontjes meer zichtbaar zijn.
  3. Giet het beslag in een magnetronbestendige mok. Verwarm het geheel zo'n 75 seconden op 650 Watt. Maak eventueel af met plantaardige yoghurt, kwark of creme fraiche (haver fraiche). Eet direct, warm op.
Advertorial - i.s.m. FITSHE eiwitpoeders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *