Gezonde baked oats met chocolade en rood fruit

  • voor 1 persoon
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Baked oats heb je misschien al wel voorbij zien komen. De naam zegt het al: gebakken havermout. Vaak is het een soort taartje voor ontbijt, maar dan wat gezonder. Ik maakte al in 2014 mijn eerste baked oats. Nu, dankzij TikTok, is de gebakken havermout weer terug van weggeweest. Dat leek mij een goed moment om me er weer eens aan te wagen. Na de appeltaart baked oats, ga ik dit keer voor een chocolade baked oats met rood fruit.

Baked oats chocoladetaart

Ik kan je verklappen: dit wil je maken! Je hebt echt het idee dat je een taartje voor ontbijt eet, maar dan een heel gezonde variant. Naast havermout, bevat het ontbijt een banaan, cacao, bakpoeder, een eitje, fruit en een paar stukjes chocolade. Ik vind het zelf het allerlekkerste om dit te eten met plantaardige yoghurt of Griekse yoghurt als romige topping.

Lekkere baked oats variaties

Je kunt zelf natuurlijk gaan variëren met dit recept. Vervang het fruit bijvoorbeeld eens door nootjes. Je kunt de cacao vervangen door amandelmeel en vanille-extract, citroensap en blauwe bessen toevoegen voor een lekkere citroen-bosbessen baked oats. De mogelijkheden zijn eindeloos! Hier gaat 'ie in ieder geval vaker aan de ontbijttafel verschijnen. Ik ben benieuwd wat jij van dit lekkere en gezonde onbijtrecept vindt.

Ps. ben je fan van havermout? Ik ook! Ik heb maar liefst 110 recepten met havermout.

Gezonde baked oats met chocolade en rood fruit

Gezonde baked oats met chocolade en rood fruit

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 1 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 40 gram havermoutvlokken
  • 10 gram cacaopoeder
  • 1 banaan
  • 2 el olijfolie of kokosolie
  • 1 el maple syrup
  • 1 ei
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 15 gram pure chocolade druppels of chocolade in stukken gehakt
  • 25 gram rood fruit uit de vriezer

Benodigdheden

  • klein (1-persoons)ovenschaaltje
  • mengkom
  • staafmixer

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Pureer met een staafmixer alle ingrediënten behalve de chocoladestukjes en het fruit tot een glad geheel.
  3. Giet het in de ingevette ovenschaal. Strooi nu de chocoladestukjes en het fruit er overheen en druk een beetje aan.
  4. Bak het geheel in circa 25 minuten gaar. Check of de baked oats gaar zijn door er een sateprikker in te prikken. Deze moet er schoon uit komen.
  5. Serveer eventueel met (plantaardige) yoghurt.
Tip: je kunt dit ook voor het hele gezin maken. Pas dan het aantal personen aan in het recept voor de juiste hoeveelheden en gebruik een grotere ovenschaal (of individuele ovenschaaltjes).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *