Zelf slush puppy maken met aardbeien en watermeloen

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd2 uur en 10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ken je de slush puppy's van vroeger nog? Van die ijskoude drankjes die een beetje doen denken aan ijs en zorgen voor een instant 'brain freeze'. Vaak waren de klassieke smaken cola, aardbei of sinaasappel. In dit recept heb ik geprobeerd een gezondere slush puppy te maken.

Slush puppy met maar een paar ingrediënten

Het leuke is, het is echt heel eenvoudig! Je hebt alleen watermeloen, aardbeien, een limoen en ginger ale of bruiswater nodig. Je schilt en snijdt de watermeloen, vriest deze in en blend vervolgens met de overige ingrediënten. Omdat de watermeloen natuurlijk hard wordt in de vriezer, heb je een krachtige blender nodig.

Blender

Ik gebruikte mijn Magimix blender en dat ging prima! Met bruiswater in plaats van ginger ale is ' ie net wat gezonder. Ik vind hem zelf met ginger ale wat meer diepte qua smaak hebben. Kies dus vooral wat je zelf lekker vindt! Ik ben benieuwd of jij aan de slag gaat met slush puppy's maken en wat je ervan vindt.

Zoek je nog meer lekkere zomerdrankjes? Wat dacht je van bubble tea, ice tea of milkshakes?

Zelf slush puppy maken met aardbeien en watermeloen

Zelf slush puppy maken met aardbeien en watermeloen

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd2 uur en 10 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram aardbeien
  • 250 gram watermeloen (zonder schil en in blokjes gesneden)
  • sap van 1/2 limoen
  • 100 ml ginger ale (of vervang door spa rood)

Benodigdheden

  • krachtige blender
  • vriezerbestendig bakje met deksel

Instructies

  1. Snijd de watermeloen in blokjes (zonder schil) en doe deze in het bakje. Doe de deksel op de bak en vries de watermeloen minimaal 2 uur in.
  2. Giet de ginger ale (of bruiswater) met de limoensap in de blender. Doe daar de aardbeien (zonder kroontjes) en de ingevroren watermeloen bij en pureer.
  3. Schenk uit in 2 glazen. Serveer meteen en garneer met munt en limoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *