Zalm met notenkorst en kokos

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Ga naar recept

Sinds een tijdje eet ik weer vis en dan het liefste een vis die goed voor me is. Zalm is natuurlijk een vette vis en bevat dus omega-olie. Dit is weer goed voor o.a. de hersenen. Het liefste kies ik dan voor een wilde zalm of op zijn minst een duurzaam gevangen zalm. Zalm vind ik vrij makkelijk, want je kunt het op diverse manieren heel lekker bereiden.

Tropische zalm in notenkorst

Deze manier van vis met een noten-kokoskorst is zeker een aanrader! Ik maakte al eerder zalm in een kruiden-notenkorst, maar dat was meer een Franse stijl. Door de toevoeging van limoen, kokos en macadamia noten wordt het geheel eigenlijk meer tropisch en tegelijkertijd fris. Je plakt de korst er als het ware op en gaart de filets dan in de oven. Wil je ze graag nog knapperiger? Voeg dan panko aan het beslag toe. Het is dan niet meer glutenvrij. De manier van vis met zo'n kruidige topping doet me altijd een beetje denken aan Iglo Fish Cuisine. Vroeger was ik daar dol op haha!

Leftover zalm?

Ik had 1 filet over en daar maakte ik de volgend dag een heerlijke zalmsalade voor op brood van. Dat doe ik door gewoon de zalm inclusief de topping te prakken en mayonaise en augurk toe te voegen. Je eet de zalmfilets met notenkorst met bijvoorbeeld rijst of aardappels. Wij aten het het glutenvrije flatbreads die ik zelf had gemaakt en een dopertwenpuree.

Zalm met notenkorst en kokos

Zalm met notenkorst en kokos

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets (200 gram totaal)
  • 3 takjes koriander
  • 10 macadamia noten
  • 2 el geraspte kokos
  • sap van 1 limoen
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • snuf zout

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • blender, staafmixer of food processor

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C (heteluchtoven).
  2. Zorg ervoor dat de zalmfilets compleet ontdooid zijn.
  3. Meng de knoflook, koriander, olie, limoensap, macadamia noten, zout en de helft van de kokos en pureer met de blender of staafmixer. Roer daarna de andere helft van de kokos er doorheen.
  4. Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer de bovenkant in met de noten-kruidenpasta.
  5. Bak de zalm in circa 20 minuten gaar. Doe dit minder lang als je houdt van heel rose of je hele dune filets hebt, bak ze langer als je houdt van heel goed doorbakken of je dikkere filets hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.