Mango mousse van maar 3 ingrediënten

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik heb een mega lekker dessert voor je dat je supersnel zelf maakt: mango mousse! Er is niets beter dan een verfrissend en smaakvol dessert om een heerlijke maaltijd af te sluiten. Als je op zoek bent naar een lichte en eenvoudige optie die je in slechts enkele minuten kunt bereiden, dan is mango mousse de perfecte keuze!

Deze romige traktatie zit boordevol zomerse smaken en is ideaal na bijvoorbeeld een Aziatisch diner. Met slechts drie ingrediënten - mango, room en Green Sweet suikervervanger maak je dit dessert.

Suikervervanger van Green Sweet

Green Sweet heeft diverse suikervervangers. Altijd op basis van natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige toevoegingen. Zo zijn de meeste van hun producten gemaakt van stevia (=een plant met grote zoetkracht) en/of erythritol (= een natuurlijke zoetstof die voorkomt in o.a. fruit en gefermenteerde producten). Suikervervangers op natuurlijke basis dus die ik met een gerust hart voor het hele gezin kan gebruiken!

Voor de mango mousse gebruikte ik de Sweet. Dat is een suikervanger op basis van een mix van stevia en erythritol. Dit is precies even zoet als reguliere kristalsuiker en kun je dus in allerlei baksels en desserts 1-op-1 vervangen. Andere producten uit het assortiment:

  • Sweet Vanille: - erythritol, steviolglycoside en natuurlijk vanille aroma - even zoet als suiker en heerlijk in desserts zoals pudding, custard of taarten.
  • Sweet Kaneel: - erythritol, steviolglycoside en natuurlijk kaneelaroma - even zoet als suiker en een heerlijke kaneelsmaak. Ideaal voor churros, maar ook voor baksels met bijvoorbeeld zoete aardappel of pompoen. En wat dacht je van kaneelbroodjes of kaneelkoekjes?
  • Erythritol: pure erythritol - iets minder zoet dan suiker - heeft de structuur van fijne kristalsuiker en kun je in vrijwel alles gebruiken. Probeer bijvoorbeeld in pannenkoeken of cake.
  • Icing: erythritol en steviolglycoside - lijkt op poedersuiker en is net zo zoet als poedersuiker. De ideale vervanger dus, bijvoorbeeld op je oliebol, wafels of om glazuur mee te maken zonder suiker.
  • Brown: - erythritol, steviolglycoside en melasse - net zo zoet als bruine suiker. Lekker op pannenkoeken, churros, maar ook in bijvoorbeeld Aziatische gerechten zoals gemarineerde tofu.
  • Gelei kristal: erythritol, steviolglycoside en agar agar - vijf keer zo zoet als geleisuiker en perfect om jam te maken of jelly-achtige desserts.

Kortingscode Green Sweet producten (slechts 1 week geldig!)

De producten van Green Sweet zijn geschikt voor iedereen die wat gezonder wil leven of zijn suikerinname moet beperken door bijvoorbeeld een medische aandoening. Op de site van Green Sweet vind je een overzicht van alle producten, waarmee ze zijn gemaakt en hoe zoet ze dan zijn. En, als lezer van My Foodblog mag ik jou iets leuks aanbieden. Gedurende 1 week krijg je 15% korting op het gehele assortiment als je bij het afrekenen de code MYFOODBLOG-15 gebruikt! Neem dus vooral even een kijkje. Op de site vind je ook meer receptinspiratie met natuurlijke zoetstoffen.

Mousse van mango

Dan terug naar de mousse, mango's zijn bij ons in huis altijd een hit. In een frisse salsa, zo uit het vuistje of in een dessert als deze. Een zoete smaak, een sappige textuur. What's not to love?!

Het is dan ook geen verrassing dat mango mousse een populaire keuze is bij liefhebbers van desserts. Het is een luchtig en romig dessert dat fris is en bomvol smaak zit. Ik gebruikte zelf diepvriesmango die ik liet ontdooien. Die is namelijk heel rijp en dus heel smakelijk!

Mango's zijn niet alleen heerlijk, maar ook nog eens goed voor je gezondheid. Ze zitten boordevol vitamine C, vitamine A, vezels en antioxidanten, die allemaal bijdragen aan een sterk immuunsysteem en een gezonde huid.

In een paar minuten klaar

Het bereiden van mango mousse is ongelooflijk eenvoudig en kost slechts een paar minuten van je tijd. Het enige wat je nodig hebt, zijn rijpe mango's, room en Green Sweet suikervervanger. Het enige wat je hoeft te doen: de mango's pureren, de slagroom opkloppen met Green Sweet en de mango er doorheen vouwen.

Verfrissend toetje

Of je nu een zomerfeestje organiseert, een familiemaaltijd hebt of gewoon zin hebt in een verfrissend toetje, mango mousse past perfect bij elke gelegenheid. Het is een veelzijdig dessert dat je kunt aanpassen aan je eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld wat limoensap toe voor een vleugje frisheid of garneer het met verse muntblaadjes voor een extra verfrissende twist.

Een ander voordeel van mango mousse is dat het van tevoren kan worden bereid en in de koelkast kan worden bewaard tot je klaar bent om te serveren. Dit maakt het een handige keuze als je je maaltijd vooraf wilt voorbereiden en stress wilt vermijden vlak voor je gasten arriveren.

Plantaardige variant

Wil je het toetje plantaardig maken? Gebruik dan een plantaardige slagroom. Je kunt ook kokosroom gebruiken, maar in mijn ervaring wordt dat niet zo luchtig.

Dus, als je op zoek bent naar een eenvoudig, snel en smaakvol dessert dat je het gevoel geeft alsof je in de tropen bent, dan is mango mousse de ideale optie. Geniet van de zomerse smaken, de romige textuur en de verfrissende zoetheid van deze heerlijke traktatie. Bereid het voor na een Aziatisch diner en je zult zien dat het de perfecte afsluiter is.

Mango mousse van maar 3 ingrediënten

Mango mousse van maar 3 ingrediënten

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 ml verse slagroom
  • 250 gram mango blokjes (ontdooid uit de diepvries bijvoorbeeld)
  • 2 el Green Sweet suikervervanger - Sweet

Benodigdheden

  1. staafmixer
  2. handmixer of keukenmachine met garde-opzetstuk

Instructies

  1. Laat de mango ontdooien als je diepvriesmango gebruikt. Gebruik je verse mango? Snijd deze dan in grove stukken.
  2. Pureer de mango met een staafmixer tot een gladde puree.
  3. Klop de slagroom met Green Sweet op tot je stijve pieken hebt. Spatel voorzichtig de mangopuree er doorheen. Doe dit met een spatel zodat de slagroom mooi luchtig blijft.
  4. Verdeel het mengsel over 6 glaasjes en laat opstijven in de koelkast. Het heeft minimaal 30 minuten nodig, maar liever een uur. Langer mag ook!
  5. Garneer eventueel met verse munt of extra slagroom.
Advertorial - i.s.m. Green Sweet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *