Vegetarische burger bowl

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Heb je zin in een hamburger, maar wil je eigenlijk iets gezonds op tafel zetten? Dan is dit de bowl voor jou. Deze vegetarische burger bowl is geïnspireerd op een hamburger. Zo vervul je al je cravings op een gezonde manier.

Gezonde burger bowl

Deze gezonde burger bowl is niet alleen heerlijk, maar ook helemaal vegetarisch! Wanneer je de mayonaise vervangt voor een vegan variant, is het zelfs compleet veganistisch te bereiden. Ik heb gekozen voor een burger van beyond meat, waarmee je nog steeds die heerlijke hamburger-smaak ervaart met het voordeel dat het volledig plantaardig is! Deze salade bowl is dus de perfecte maaltijd voor als je iets snel, lekker en vol groenten wilt eten.

Voor ieder wat wils

Dit recept is uiteraard naar hartelust aan te passen. Je kunt het nog meer hamburger-achtig maken door bijvoorbeeld augurken en kaas toe te voegen, of te variëren met de saus. Maak bijvoorbeeld een heerlijke Big Mac-achtige saus door de Heinz Sandwichspread Tuinkruiden te mengen met wat mayonaise, ketchup en wat citroensap.

Toch zin in een 'echte' burger? Probeer dan ook eens deze vega burger met mediterrane gegrilde groenten.

Vegetarische burger bowl

Vegetarische burger bowl

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram gesneden ijsbergsla
  • 250 gram cherrytomaten
  • 100 gram radijs
  • 1 rode ui (in ringen)
  • 200 gram vegetarisch gehakt (ik gebruikte beyond meat)
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl oregano
  • saus:
  • 2 el mayonaise
  • 1 el water
  • 1 el ketchup
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder

Benodigdheden

  • Koekenpan

Instructies

  1. Halveer de tomaten. Snijd de radijsjes in kwarten en de ui in ringen.
  2. Bak vervolgens het gehakt rul in een koekenpan met een beetje (olijf)olie.
  3. Verdeel de sla over de komen, gevolgd door de ui, tomaat, radijs en gehakt.
  4. Maak nu de saus door de ingrediënten hiervoor de combineren. Vind je de saus nog te dik? Voeg dan wat extra water toe. Giet de saus over de bowl en serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *