Mystery box: eendenborst met peren-goji compote

 • voor 2 personen
Ga naar recept

Een van mijn favoriete onderdelen in Masterchef is toch wel de Mystery box challenge; de kandidaten krijgen een doos met ingrediënten, normale ingrediënten, maar ook ongewone exotische producten. Ze moeten hieruit een X aantal producten gebruiken en mogen verder enkel de 'pantry' producten gebruiken. Dit zijn hele alledaagse dingen zoals boter, eieren, melk, suiker, olie en specerijen. Nu had Jerôme ook al een aantal keer dat idee gehad, maar zijn we het nooit daadwerkelijk gaan uitvoeren. Vorige maand kwam een mede-blogger op het idee om met een aantal foodbloggers zelf zo'n Mystery box challenge op te zetten. Alle +/- 18 kandidaten stuurden een ingrediënt in en door middel van de 'random picker' werden er 6 gekozen. Aardpeer, peer, zoete aardappel, eendeborstfilet, goji bessen en linzen. Uit dit lijstje konden wij er minimaal 3 kiezen en iets koken, enkel gebruik makende van deze producten en die uit de 'pantry'.

Ik koos voor eendenborstfilet, goji-bessen en peren en maakte hiermee eendenborstfilet met een goji-bessen en perencompote

Mystery box: eendenborst met peren-goji compote

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 500 g peren geschild en in stukjes
 • 25 g gedroogde goji-bessen
 • 200 ml kokend water
 • 75 g lichtbruine basterdsuiker
 • 1 el speculaaskruiden
 • 1 eendenborstfilet

Benodigdheden

pan, snijplank

Instructies

 1. Maak de compote door in een pan op laag vuur het water, suiker, kruiden, peer en goji-bessen te doen. Roer goed door en laat een half uur op laag vuur staan. Roer om de 5 minuten even door.
 2. Haal de eendenborstfilet een half uur van tevoren uit de koelkast. Snijd de vetlaag schuin in met een mes, met elke keer 1 à 2 cm ertussen. Bestrooi beide kanten met grofgemalen peper. Zet een koekepan op hoog vuur, zónder olie of boter en leg de eend met de vetkant naar beneden. Laat deze in 1 à 2 minuten dichtschroeien en doe dit ook met de andere kant. Draai nu het vuur wat lager en bak beide kanten nog eens 6 minuten.
Tip: wat je op de foto ziet en waarmee we de eendenborst dus aten, zijn aardappelpannekoekjes. Gewoon uit het vriesvak van de AH!  

5 reacties op “Mystery box: eendenborst met peren-goji compote

 • Judith

  Bedankt voor je leuke reactie! Ik heb hier inderdaad gedroogde goji-bessen voor gebruikt. Zal dit ook nog wat duidelijker vermelden in het recept.

  Groetjes,
  Judith

  Beantwoorden
 • onelifeliveit

  Ik dacht het al ;-) Die nemen het vocht van de vruchten toch op. Mmmm ! Een echt goede tip, bedankt !

  Beantwoorden
 • Sylvia

  Die Mystery box challenges zijn ook mijn favo afleveringen, verbaas me er toch telkens weer over waarmee de kandidaten weten te komen :)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *